Molemmin mulle parempi …

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Suomalaisessa koulussa? Molemmin mulle parempi …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Sekaä luen että ostan kirjoja taatusti keskivertoa enemmän, lainaan vähemmän (enkä muuten siedä semmoisia lurjuksia, jotka lainaavat minulta eivätkä ikinä palauta). Ja Hemingwayn kirjakaupassa on todella asiantuntemusta sekä halua ja kykyä palvella.

Lainaan tähän pätkän pariskunnan haastattelusta vuodelta 2005 ikään kuin taustojen tiedoksi:

Hemingwayn kirjakauppa

Akateemisessa kirjakaupassa työskenteli aikanaan kaksi nuorta libristiä, jotka rakastuivat toisiinsa. Siitä kaikki alkoi. Tänään he toimivat yrittäjinä Fuengirolassa.

Hemingwayn kirjakauppa avasi ovensa Los Bolichesissa vuonna 1998 ja vastaa hyvin omistajiensa kuvausta: pieni suuri kirjakauppa, joka palvelee asiakkaitaan parhaalla tavalla.

Kaj ja Annika Wikström

Kaj Wikström omaa pitkän taustan kirjakaupan tehtävistä, osastonsa esimiehenä ja myös ostajana. Hän naureskelee nuoruutensa valintoja elämänuraa ajatellen – kirjastossa olisi ollut rauhallisempaa, levykaupassa puolestaan railakkaampaa – mutta toteaa kirjakauppiaan ammatin muuttuneen tähän mennessä peräti elämäntavaksi.

Annika Wikström puolestaan edustaa kirjakaupan piirissä jo kolmatta sukupolvea. Jo hänen isoisänsä Väinö Luoma nimitettiin vuonna 1929 Akateemisen kirjakaupan ensimmäiseksi johtajaksi.

Molemmilla on nyt taustallaan neljännesvuosisata työskentelyä kirjojen parissa ja avioliitto (joka vaikuttaa sivullisen silmin sisältävän runsaasti nuorekasta kuhertelua) on lähes saman mittainen. Tytär täyttää pian 20 vuotta ja Fuengirolan ruotsalaista koulua käyvä poika on 18-vuotias.

He kertovat viihtyvänsä erinomaisesti yhdessä, niin työssään kuin vapaa-aikana, johon sisältyy sekä kansainvälisiä että espanjalaisia piirteitä. Liike on suljettuna siestan ajan ja silloin myös nukutaan ruuan päälle, kuten paikallisiin tapoihin kuuluu. Ja harvoina vapaapäivinä tutustutaan ympäristöön, joka tarjoaa Andalusiassa jatkuvasti uusia löytöjä ja käyntikohteita.