Moi Juho, Asuin Granadan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Willi
Willi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792

Moi Juho,

Asuin Granadan Churrianassa 1,5 vuotta ja tuli vuodeksi Malagaan. Nyt on taas Granadaan muutto kohta edessä sillä töitä pukkaa siihen malliin.

Granadasta voin kertoa, että liikenne on siellä mitä on ja liikennesäännöt eivät siellä juuri pelitä. Hintatasoltaan Granada on halvempi kuin esim. Aurinkorannikko.

Granada on todellakin opiskelijakaupunki, joten bileitä löytyy niin ERASMUSlaisille kuin muillekkin lähes jokaiselle illalle. Granadassa on turisteja talvisaikaan ihan kiitettästi, mutta ne ovat yleensä saksalaisia/englantilaisia/japanilaisia. Asukkaita muista maista on sitten ruhtinaallisesti mm. ERASMUksen takia.

Kesäisin Granada ei ole mitenkään viileä. Normaallisti lämpötila on tuolla 40 asteen paikkeilla joten päivällä kuumimpaan aikaan ei juuri ihmisiä kaupungilla näy.

Motrilin rannalle ajaa noin reilussa puolessa tunnissa joten ranta ei ole aivan hirmu kaukana. Malagaan taas ajaa tunti 15 minuutissa ja siitä sitten extra aikaa muihin kaupunkeihin. Jos julkisella haluat lähteä käymään Fugessa Granadasta ekana linjurilla 1,5 tuntia joka maksaa noin 9 € (mitä nyt viimeeksi käytin, tarkkaa hintaa en tiedä) ja siitä sitten se 50 min junalla Fugeen joka maksaa noin 3 €?

Suosittelen todellakin että meet hostelliin ekaks. Granadassa on läjäpäin asuntoja tarjolla ja kunnot on joissakin ala-arvoista ja toisissa taas aivan upeat. Aivan Gran vian takana on yksi pieni hotelli jossa esim yö kahdelta henkilöltä maksoi 49 euroa. Hostellien hintoja en muista kun en ole niitä juuri käyttänyt tuolla, mutta kerran ystäväni oli hostellissa yötä ja mainitsi hinnan olevan jotain 25€ luokkaa.

Granadasta menee linja-auto Sierra Nevadalle, mutta nyt ei muisteta meistä kumpikaan mikä. Yöllä menee joitan vuoroja kanssa mutta harvemmin, joten esim jos yöelämää haluaa harrastaa useammankin kerran viikossa tai säännöllisesti niin kannattaa katella se asunto tuolta Granadan/lähi pitäjien puolelta ja käydä Granadasta käsin laskettelemassa.

Nyt kuitenkin painun nukkumaan sillä palauduin juuri kyseistä kaupungista ja huomenna jatkan aamulla aikaisin pohjois-Espanjaan. Laita tulemaan kysymyksiä lisää joko tänne tai privana ja pyrin vastaamaan niihin kunhan aika antaa myöten.