Miten voi olla

LINKKI

Ritacasanueva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.08.2010
Kirjoituksia: 14
Vastauksia: 3416

No niin… Eli puhutaanko laista vai kaytannosta… Kaytannossa mikali et tee taalla toita voit olla kuinka kauan tahansa… Esim. Espanjan ja porttugalin valinen raja on mottoritieta ilman kontrollia… Kuka voi sanoa oletko kaynnyt kolmen kuukauden valein porttukalissa…

__________________

Mitas sitten sinun mukaan tehdaan jos tullaan toihin?

mahdollista etta annat tallaisen neuvon ”vanhajana” Espanjan asukkina. Rajan yli menemiset on ihan vanhaa tietoa.
Sita tekivat Suomalaiset jotka eivat jostain syysta halunneet tai voineet hakea oleskelulupaa Espanjassa ennen 1.1.1995.
¡Ha llovido mucho desde entonces!

Johan Janne Madrid vastaa tahan lyhyesti ja ytimekkaasti.

Espanjalainen joka menee Suomeen ; meneeko 3 kk valein Ruotsin puolelle vai hakeeko oleskeluoikeuden?

Reál Decreto 240/2007 Tama maarays ei ole muuttunut ja on voimassa 02/2007 lahtien.

Tama dokumentti on ainut passin lisaksi minka tarvitset asumiseen ja tyoskentelyyn.

http://www.parainmigrantes.info/wp-content/uploads/2010/07/registroue.jpg

Eipas nyt palata (ollaan PISASSA karkipaikalla) 16 vuoden takaisiin juttuihin.

Saanto tassa Suomen puolelta joka on ihan sama.

. Miten voin EU-kansalaisena tulla pysyvästi Suomeen ja minkä luvan tarvitsen?
Unionin kansalaisten rekisteröinnistä päättää asuinkunnan poliisi. Tarkempaa ohjeistusta oleskeluoikeutesi rekisteröinnistä sinun kannattaa tiedustella poliisilta.
Voit tulla unionin kansalaisena viisumivapaasti Suomeen ja oleskella Suomessa enintään kolme kuukautta rekisteröimättä oleskeluoikeuttasi. Maahantulon ja oleskelun edellytyksenä on, että sinulla on voimassa oleva henkilötodistus tai passi. Unionin kansalaisena sinun on rekisteröitävä oleskeluoikeutesi viimeistään silloin, kun maahan tulostasi on kulunut kolme kuukautta. Rekisteröinti tapahtuu asuinkunnan poliisilaitoksella, ja rekisteröitymisestä saat kirjallisen todistuksen (Unionin kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus). Pohjoismaiden kansalaisten rekisteröinti hoidetaan kuitenkin maistraatissa ja vasta, jos oleskelu kestää yli kuusi kuukautta.
EU-kansalaisena et tarvitse Suomessa oleskelullesi erityisperustetta. Voit kuitenkin halutessasi rekisteröidä oleskelusi työnteon, ammatinharjoittamisen, opiskelun tai perhesiteen perusteella. Opiskelijana tai muulla perusteella rekisteröityvältä EU-kansalaiselta vaaditaan selvitys toimeentulosta ja tarvittaessa sairausvakuutus. Työntekijänä tai ammatinharjoittajana rekisteröityvältä ei toimeentuloselvitystä vaadita. Jos taas rekisteröidyt EU-kansalaisen perheenjäsenenä, toimeentuloselvityksen tarve riippuu siitä, millä perusteella perheenjäsenesi oleskelee Suomessa.

HUOMAA! Unionin kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus -Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión.