Miten vaan , mutta…

LINKKI

jhatinen
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.07.2008
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 133

Miten vaan , mutta Zapalla on ollut 8 vuotta aikaa huseerata hallituksensa kanssa. Tulokset näkyvät.

Nykyään mikään hallitus ei voi yksin mitään markkinavoimille. Raha ratkaisee ja on vaan veronmaksajien huonoa tuuria jos hallitus tekee heidän kannaltaan huonoja ratkaisuja. Veronmaksajalla on tavallaan kaksi vaihtoehtoa huono ja surkea, niin pitkään kun maailman markkinoiden annetaan vapaasti rellastaa. Nykymeno on matkaa kriisistä kriisiin. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että markkinavoimat hyötyvät kriiseistä ja rahaan ts. voittoihin liittyvistä spekulaatioista. ”Sen on tunnustanut jo kapitalistinenkin järjestelmä” sanoisi tähän Tuntemattoman Lahtinen.

Suomessa on veronmaksajien ristinä ollut perinteisesti Maalaisliitto, joka sittemmnin hajosi kahteen linjaan: Kepu ja SMP eli nykyinen Persu. No onhan se toisaalta hyvä että, on voimia jotka näyttävät miten asioita voisi huonomminkin hoitaa. Tosin se tulee kalliiksi kansalaiselle. Ehkäpä Espanjassa Zapaterojen jälkeen voi koittaa parempi tulevaisuus – siitä päättävät rahamiehet.

Rahamarkkinoita voi verrata alukseen joka purjehtii ilman laipioita, kuten Titanic purjehti. Siinä oli laipiot, mutta ne olivat auki koko aluksen pituudelta. Titanicin törmätessä jäävuoreen pääsi vesi vellomaan holtittomasti sisällä, niin kävi myös kuin Estoniassa. Nykyään maailma on kuin globaali alus ilman laipioita, siis valtiot purjehtivat ja raha velloo. Euron piti olla vahva, mutta näyttää siltä, että vahvempaa olisi jos jokaisella olisi oma valuuttansa