miten vaan

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Jokainen tulkoon omalla käännöksellään onnelliseksi. Mä pitäydyn siihen slangiin jota mä ja muut Neliksen asukkaat käyttivät, kuka enemmän , kuka vähemmän aktiivisesti. Minäkin oletan oppineeni puhumaan sentään alle kolmevuotiaana, joten mä olen käyttänyt slangia jo -40 luvulla. Ja koska mun mutsi ja faija olivat molemmat syntyperäisiä Stadilaisia , jopa syntyneet ja kasvaneet Kalliossa Linjoilla ja puhuivat slangia silloin kun puhekavereina oli muita Stadilaisia, luulisin oppineeni ihan aitoa ja käytössä olevaa , ainakin Kalliossa oikeaa ja alkuperäistä slangia.
Koko mun nuoruuteni slangia käytettiin kaveriporukoissa aktiivisesti. Eli jotain pohjaa , enemmän kuin sanakirja , on.
Mitä nykyään käsitetään slangilla on ihan eri juttu, kieli muuttuu. Ja se miten nuoriso nykyään puhuu Helsingin itäisissä slummeissa ja vaikkapa Lauttasaaressa on kaksi ihan eri asiaa. Ja kummallakaan ei ole enää mitään tekemistä vanhan , mun mielestä, oikean slangin kanssa.
Ja saikkari- yhtä kuin sateenvarjo, mitä tähän enää voi sanoa.
Vähän sama juttu kun mun savolainen duunikaveri ilmoitti tyytyväisenä itseensä ja uuteen identiteettiinsä melkein aitona stadilaisena, että nyklat on pläägissä ja tsengat fikkoissa, mitä siihenkään sanomaan?