Miten tämän nyt sanoiksi pukea

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Miten tämän nyt sanoiksi pukea … Jos olet seurannut viimevuosina maahan tulleiden pohjois ja keskiafrikkalaisten määrää, niin varmasti ymmärrät tilanteen. Espanjan rannoille veneillä tulleiden ”pateras” henkilöiden, ja sanalla ”patera” viitataan veneeseen jolla he tulevat, määrä on ollut varsin suuri. Ongelma asiasta tuli silloin kun huomattiin että nämä henkilöt olivat maksaneet itsensä kipeäksi venematkasta Gibraltarin salmen yli, ja venematkan oli järjestänyt pohjoisafrikkalainen, paikallinen ”järjestö”. Tästä lähtien rannoille elävinä saapuneet yritettiin saada kiinni ja palauttaa takaisin lähtöpisteeseensä jotta toisella puolella salmea tai Afrikan Atlantin puolella ymmärrettäisiin että maksu ”järjestöille” ei kannata, koska heille tulee karkoitus espanjasta heti kun heidät saadaan kiinni.
Miksi sitten espanjassa myydään laittomasti rannalla ? Koska se sallitaan sormien läpi katsoen, ja se on pienempi paha tai vaiva kuin kaikkien näiden myyjien metsästys ja sakkojen antaminen, vain huomataksemme että he ovat taas seuraavana päivänä rannalla myymässä.
Huomaan että kysyt myös onko EU tietoinen tästä? Samaa tapahtuu Italiassa, Ranskassa … joten asiasta ollaan tietoisia.
Tulet huomaamaan että espanjassa ollaan eri puolella eurooppaa kuin suomessa, ja täällä asiat ovat toisin, myös ongelmat ovat toiset.
Välimeri opettaa…