Miten tämä liittyy suomalaiseen itsetuntoon?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomi-kuvaa Esanjassa: Sofi Oksasen Finlandia palkinto Miten tämä liittyy suomalaiseen itsetuntoon?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä varpunen
varpunen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.12.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 11

MiMadrid: kyllä, tällä hetkellä asumme eräällä pienemmällä paikkakunnalla ihan Madridin lähellä, mutta ”maaseudulla”, sitä ennen asuimme yli 5 vuotta ihan keskustassa ja vuoden lähiössä, lasten tultua sitten tarvitsimme lisää tilaa.Sen kummemin en itsestäni kerro tässä yhteydessä.Hienoa, että sinulla ja perheelläsi menee täällä hyvin, toivottavasti myös tulevaisuudessa.Se varmaan riippuu aika paljon niistä piireistä, joissa liikkuu ja missä asuu, kuten sanoin, minä ja nyt me olemme ihan tavallisia pienipalkkaisia duunareita,enkä ilman tiettyjä ongelmia edes huomaa asuvani ulkomailla, töihin mennään aamulla ja illalla lähiöön takaisin, kerran vuodessa Suomeen lomalle. Ei mitenkään hirveästi eroa suomalaisesta keskivertoelämästä asuntolainoineen ja penninvenytyksineen.

Muuten nämä kommentit on aika outoja, mutta niinhän se on, että kun asia ei ole itselle tärkeä niin se lyödään leikiksi. Ymmärrän kyllä. Kuten sanoin aikaismmin, on aivan eri asia tulla Espanjaan nauttimaan eläkepäivistä ja lomailemaan sinne loma-asuntoon kuin elää täällä normaalia arkea tietäen että täällä on koko elämä.Aika moni täällä kirjoittaneista taitaa olla niitä ”osapäiväespanjaisia”, jolloin koko keskustelu käydään heidän kanssaan eri tasolla.

Vuosien varrella olen oppinut ja havainnut asioita täällä, jotka ovat tulleet aika yllätyksenä minulle, monet asiat pidetään täällä tavallaan ”salassa” eikä niistä puhuta julkisuudessa, samalla tavalla kuin vaikka Suomessa tai muissa pohjoismaissa. Tärkeää on säilyttää tietty ”status” ja kuva että kaikki menee hyvin, ikävien asioiden ruotimista pidetään ”turhana”- mikä on hyvä ja samalla huono asia: vaarana on se, että ikävät asiat tapahtuvat salassa eikä niitä tiedosteta olevankaan julkisen keskustelun puuttuessa, hyvää on se että keskitytään positiivisiin asioihin. Tämän huomaa kun lukee vaikka uutisen lehdestä ensin espanjaksi ja sitten suomeksi, sama uutinen on kerrottu kahdella aivan eri tavalla,espanjassa korostetaan Espanjan menestystä ja Suomessa Suomen huonoa sijoitusta (vrt Espanjassa lasi on puoliksi täysi ja Suomessa puoliksi tyhjä).

Siinä mielessä on hauskaa lukea tätä palstaa ja näitä mielipiteitä, että juurikin tämä on niin suomalainen palsta kaikin tavoin, ja tietyllä tavalla palauttaa mieleen tiettyjä asioita suomalaisuudesta, miksi aikoinaan päätin täällä Espanjassa asua ja tänne jäädä ja rakentaa elämäni. Kai minusta on tietyllä tavalla tullut ”espanjalainen” joissain asioissa, kuten espanjalaisuutta hieman enemmän tuntevat varmaan tietävät että espanjalaiset ovat hyvinkin isänmaalaisia 🙂

Ja teille, jotka ihmettelette,miksi on tärkeää se että espanjalaiset pitävät suomalaisista: kysykää samaa vaikka Romaniasta tulevilta, niin ymmärtänette, miksi? Koska, se vaikuttaa niin työnsaantiin, virastoissa asioimiseen, ihmisten suhtautumiseen ylipäätään, enkä halua mitenkään ulkomaalaisuuttani salailla tai peitelläkään. Jos tietynlainen leima lyödään päälle siksi kun tulet ”ei niin kivasta maasta”, ei se vakutuinen eläminen vieraassa maassa ainakaan helpotu :-/

Ja ei, siihen ei mitkää vaatteet vaikuta, merkkivaatteita ei meillä ole varaa ostaa täällä, ei tosin ollut Suomessakaan. Oletteko muuten nähneet, miten espanjalaiset pukeutuvat Suomessa? Ei eroa mitenkään suomalaisten turistien lomatyylistä Espanjassa, määrällisesti suomalaisia tietenkin on enemmän Espanjassa jolloin tyyli pistää silmään katukuvasta enemmän kuin espanjalainen Suomen katukuvasta.

Tämä tältä erää, ja osaltani tämä keskustelu jää tähän.

Hyvää Joulua ja onnea vuodelle 2009!!!