miten olisi La Palma tai El Hierro?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Onko tietoa saarista? miten olisi La Palma tai El Hierro?

LINKKI

palmera
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 16

Myös La Palma tai El Hierro ovat oivallisia paikkoja kun kaipaa rauhaa ja patikointia.

El Hierrolla käydessäni todella tuntui, että olen maailman (tai Euroopan) laidalla. Kaikki kaupungit, tai oikeastaan ne ovat vain kyliä (jopa pää”kaupunki” Valverde), ovat pieniä eikä saarella asu turhan paljon väkeä.
Saari on nuorin Kanarian saarista ja luonto on kaunis, vaikkakin paljon karumpi kuin La Palmalla. Ainoa miinuspuoli saaressa oli, että siellä ei vaikuttanut olevan ollenkaan uimarantoja, siis hiekallisia. Kaikki uimapaikat, joissa kävin, olivat eräänlaisia luonnon altaita, joissa laskeuduttiin veteen tikapuita pitkin.
Kuuleman mukaan El Hierro on hieno paikka sukeltamiseen.
Kokemukseni El Hierrosta rajoittuu vain viikon lomaan, joten en tiedä millaista siellä asuminen on oikeasti.

La Palmaa, kotisaartani, voin puolestaan suositella lämpimästi. 🙂
Täällä ei ainakaan patikointireitit lopu kesken ja rauhaakin löytyy. Rantojakin on niitä kaipaaville (tosin hiekka on tuliperäistä ja siten mustaa).
Saaren pääkaupunki Santa Cruz de La Palma on mukava pieni kaupunki, asukkaita on n. 18 000 (joka El Hierrolta palatessa tuntui lähes metropolilta!). Itse asun ja käyn töissä kaupungissa ja pidän eniten siitä, että kaikki on kävelymatkan päässä eikä tarvitse huolehtia bussiaikatauluista tms.
La Palman sanotaan olevan maailman jyrkin saari (korkeus (2400 m) suhteessa pinta-alaan (n.700km^2)) ja sen huomaa kaupungissakin. Heti kun poistuu Avenida maritimolta (rantakatu) ylemmäs, ovat kadut todella jyrkkiä.
Mutta jos tänne tulee sapattivapaalle, suosittelen ehdottomasti asumaan kaupungin ulkopuolella omakotitalossa tms. ja käyttämään sitten autoa saarella liikkumiseen. Vaikkakin täällä on erittäin hyvät bussiyhteydet ympäri saarta.

Palasin juuri parin päivän matkalta Teneriffalta ja vaikka oli kiva käydä vaihteeksi isommassa kaupungissa, jossa on paremmat ostosmahdollisuudet (ja IKEA! ;)), niin oli ihanaa palata kotiin tänne vehreälle ja rauhalliselle saarelle. 🙂
Juu, ja La Palmalla ei asu kovinkaan monta suomalaista. Onko se sitten hyvä vai huono asia, sen voit päättää itse… 😉

Sanoisin, että jos aikoo kummalle tahansa saarista muuttaa pidemmäksi aikaa, niin espanjan kielen taito on ehdoton vaatimus (pätee varmaan myös La Gomeraan). Englantia ei puhuta kovinkaan paljoa, varsinkaan virastoissa yms.
Saksaa saatetaan puhua jossakin, ainakin La Palmalla sillä täällä on paljon saksalaisia turisteja (ja arvatkaapa vaan luullanko minua aina saksalaiseksi täällä?! :().

Enpä nyt keksi mitä muuta kirjottaisin, mutta kysele lisää, niin yritän vastata parhaani mukaan.