mitä siellä oikein lataillaan?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Navigointiin apuja mitä siellä oikein lataillaan?

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
Abso kirjoitti:

Viimeksi kun tarkistin, niin en ollut naimisissa teleoperaattorin kanssa, vaikka sieltä päin soitellaan jatkuvasti ja tehdään mitä kalliimpia esityksiä.

Kuukaudessa on keskimäärin neljä viikkoa. 2.000 euron viikkoraha olisi noin 8.000 euroa kuussa.

Sillä parilla tonnilla tämän päivän EU-roaming -taksoilla (0.45€/MB) lataa +4GB. A-GPS ei paljoa kuluta, first fixin saaminen lasketaan muutamissa kilotavuissa. Laskutus on per KB. Siinä äkkiä se Mäkkärin etsiminen tulee kalliimmaksi. Eri asia sitten jos karttojakin pitää latailla ja muuten surffailla vaikka orkissa näitä turinoita lueskelemassa…mutta itse navigointiin ei sitä dataa juuri kulu. Ja toi taksa on sitten EU-sellainen, tottakai jossain Albaniassa voidaan rokottaa miten huvittaa (muistelen Venäjän 20€/minuutti puheluhintoja männävuosina).

Abso kirjoitti:

Voisiko joku, ehkäpä suorastaan vahingossa, kommentoida itse asiaa, eli navigointia?

Primäärilaite oikea navigaattori asianmukaisilla kartoilla varustettuna, joko irrallinen tai sitten kiinteästi autossa oleva. Sekundäärilaite puhelimeen asennettu oikea navigaattorisofta asianmukaisilla kartoilla varustettuna. Murphyn lain toteutumista varten sitten satanen rahaa fikassa.

Sun esimerkissä olit jo ilman ensisijaista navigaattoria, siksipä muutaman euron osan uhraaminen roaming-maksuihin ei pitäisi olla hirveä katastrofi.

(Muuten kyllä roaming-maksut ovat järkyttävää riistoa ja ilmaisverkkojen käyttöä suosittelen aina kun se on järkevästi mahdollista)