minun mielipide

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä ursulakatariina
ursulakatariina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.03.2009
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 10

Tätä keskustelua lukiessa alkaa väkisinkin keittää… Pitää ihan oikeasti muistaa, että Ubuntu ei ole yksi ja ainoa Linux, Ubuntu on yksi Linux-jakelupaketeista muiden joukossa. Itse Linuxia ’aina’ käyttäneenä en kyllä Ubuntua suostu yhdellekkään aloittelijalle suosittelemaan, asennan kyllä jos pyydetään. Tämä kielteinen asenteeni johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että Ubuntua en ole todennut Linux-jakeluiden helpoimmaksi, en edes lähes helpoimmaksi – menee Linuxia pidempäänkin käyttäneellä usein sormi hampaisiin kun joutuu ihmettelemään, että miten siitä ja tästä eteenpäin.
Itse käytän jakelua nimeltä Mandriva, jossa komentoriville ei tarvitse mennä lähes ikinä (melkeinpä vain jos itse haluaa komentoriviä käyttää) ja kaikki asetukset voi tehdä graafisilla työkaluilla, jotka löytyy yhdestä keskitetystä paikasta kaikki. Suosittelen kokeilemaan Mandrivaa, josta ilmestyi uusin versio, 2009.1, noin viikko sitten.
Luonnollisestikin suosittelen, että jokainen, joka Linuxia käyttää, opiskelee edes muutaman keskeisen komentorivillä käytettävän komennon – niistä on joskus ihan oikeastikin hyötyä.
Jokainen käyttäköön sitä jakelua, mikä itselle parhaiten sopii – oikean löytää kokeilemalla tai vaikkapa tätä työkalua konsultoimalla: http://www.zegeniestudios.net/ldc/
Ja en minä kenellekkään ole vielä suuttunut sen takia, että hän onkin mieluummin ottanut Windowsin kuin Linuxin käyttöönsä…

Edit: korjailin linkityksen…