Minulle sopii…

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Vanhatyttö kirjoitti:
”Kuules pentti52. Siná olet náköjään kovasti KIINNOSTUNUT minun kirjoittelustani ja ilmeisesti myös minun persoonastani. Mutta unohda koko juttu, ei ole vaivan arvoista. Yksi vanha ámmá sinne tai tánne ei merkitse yhtään mitäán, edes orkin sivuilla.

Me kaikki kirjoitamme tánne mitä ”sylki suuhun tuo”, ei niitá ole tapana kaivella jálkeen päin. Joten lopetahan pentti sinákin paskakasan tonkiminen. Etenkin, kun sinulla on tuossa sisálukutaidossa paljon heikkoutta. Ainakaan minun tapaani ilmaista asioita sinä et ymmárrá tai halua ymmártáá.

Joten päátetään nyt támá tulokseton keskustelu. Kumpikaan meistá ei varmasti muuta mieltáán, näin luulen. Hyvää keváán alkua Sinulle.”

Minulle sopii, että lopetetaan vain keskinäinen kirjoittelumme. Kirjoitteluusi olen puuttunut siitä syystä, että ne ovat usein sisältäneet väärää ja perustelematonta tietoa. En ole kiinnostunut sinun persoonastasi, mutta kun viittasit käyttäytymiseeni perhe-elämässäni, vastasin samalla tasolla. – Olen kyllä yleensä kiinnostunut kaikista kirjoituksista ja silloin tällöin haluan oikaista ja tuoda keskusteluun oikeaa ja perusteltua tietoa.

Me emme kaikki kirjoita tänne ”mitä sylki suuhun tuo”, en ainakaan minä. Tärkeistä ja merkittävistä kysymyksistä ei mielestäni pitäisi kirjoittaa mitä tahansa. Osaltani vastaan aina kirjoituksistani ja niitä saa kopioida tai siteerata myöhemminkin, kunhan ei vääristele itse asiaa, mistä olen kirjoittanut.

Tarjoat sovinnollista puhetta viestissäsi, mutta et kuitenkaan voi olla ”nokkaisematta”, että kun minulla ”on tuossa sisälukutaidossa paljon heikkoutta”. – Silloin kun aikoinani yliopistossa suoritin omia opintojani, opettajat kyllä saivat hyvin selvää kirjoituksistani. Niin että kyllä siinä sisälukutaidossa täytyy kohtuullista taitoa olla, koska tarvittavat tentit läpäisin.

– Ehkäpä tapasi on todellakin kirjoittaa raflaavasti ja kärjistetystä asioista: minä taas haluan kirjoittaa totuudenmukaisesti ja oikaista väärän, perustelemattoman tiedon. Ylilyönnitkin voin jopa huomion herättämiseksi hyväksyä, mutta esim. Suomen asioiden vääristelyä ja mollaamista ei voi sietää. Ei Suomi ole välttämättä maailman paras maa kaikilla mittareilla katsottuna, mutta ei varmasti huonoinkaan.

Olen aina valmis muuttamaan mieltäni, jos olen väärässä. En nyt vain oikein tiedä mistä asiasta olemme olleet erimielisiä. Kokonaisuutena ottaen lienee kait kyse ollut siitä tavasta miten käsitellään tietoja Suomen asioista; raflaavasti, ylimalkaisesti vai puolitotuuksia tarjoilemalla bulevardilehtien uutisia hyväksikäyttäen. Minulle ei oikein ole selvinnyt syytä miksi näin on ollut, mutta olen kyllä pyrkinyt parhaani mukaan totuutta tarjoamaan ja oikaisemaan väärän tiedon.

Kiitän sinua hyvän kevään toivotuksista. Voi hyvin.