Minne sitten?

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
Ivanka kirjoitti:

OC on jo niin vanhuudenhöperö, että ei edes muista vastanneensa siihen … Voihan mies olla tietenkin myös rakkauden sokaisema.

Sokaistuin sinusta niin, että en edes huomannut sun maininneen vanhuksista tarkemmin, ovatko täällä kautta vuoden vaiko osan vuotta.

Jos ovat kautta vuoden, saattavat kontaktit läheisiin jäädä todella harvinaiseksi herkuksi ja silloin korostuu vapaaehtoisten ”kummien” yhteydenpito sitäkin tärkeämmäksi.

Saatan tietenkin olla jo myös höperö (narisevalla äänellä), mutta mulla on sentään nuori vierihoitaja sekä Ivankan etärakkaus, jotka pitävät mieleni ryhdissä. Kiitos molemmille.

Olen prinsessalle sanonut, että jos jonakin päivänä höperöidyn, niin tuuppaa koneella Suomeen, siellä sijoittavat sitten johonkin laitokseen. Mutta ehei! Täällä niin kuin Espanjassakaan semmoinen ei yleensä sovi. Thaimaassa varsinkin on kullekin kunnia-asia huolehtia lähimmäisistään, oltiinpa sitten asumassa vaikka kauemmalla paikkakunnalla.

Suomessa sensijaan ensisijainen ratkaisu on tuupata vanhukset laitoksiin, pois jaloista ja silmistä. Ja viime viikolla lukemani uutisen mukaan laitoksiakin hajasijoitetaan silleen, että oululainen vanhus saatetaan lähettää yöi 200 km päässä sijaitsevalle vieraalle paikkakunnalle. Jos ei omaisille sitten makseta erikseen matkakorvauksia ja myönnetä palkallista vapaata vierailuihin, niin mahtavatko edes viitsiä käydä katsomassa?

Itse saatan jäädä mieluimmin sinne, missä itse valitsemani olinpaikka muutoinkin on. Mutta vasta pii-iitkän ajan kuluttua, näillä elämäntavoillani.