minäpä selvennän

LINKKI

freesoul65
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
santiago kirjoitti:

Kun mä nyt olen vaan tällainen ei ammattilainen näissä rakennusasioissa, niin aloin ihmettelemään missä vaiheessa multa on mennyt ohi se , että puhutaan rakennusfysiikasta. Mun korvaan rakennustekniikka tuntuu tutummalta.
Mutta voihan se olla , että kun on jääneet korkeammat opinnot alalta väliin ja Leroyn tuote-esite on paljon käteen sopivampi opus kuin rakennusfysiikan teoriaopas , niin sitten käy näin.
Jotenkin tähän liittyen tuli nostalginen , jopa haikea mielleyhtymä siitä, kuinka aikoinaan , sotien jälkeen silloiset rakennusfysiikan asiantuntijat piirtelivät Klubiaskiensa kanteen tulevien rintamamiestalojensa suunnitelmia.
Taitaa jokunen näistä olla vielä Tampereella tai jossain pystyssäkin.
Tsadissa ja varmaan muuallakin, niin olen lukenut, moni näistä taloista on pilattu uudemman suuntauksen mukaisilla muovi, eristys, muovimaali ja hengittävän alapohjan tukkimisvirityksillä.
Mutta tämähän on vain toisen käden tietoa. Eli mistä näistä tietää.

Muutama rinturi on pilattu KOSKA EI OLE YMMÄRRETTY rakennusfysiikasta mitään.

Ne rinturit,joiden korjaussuunnitelman on laatinut rakfys osaava ammattilainen – tai muuten vain järjissään oleva asianharrastaja – ovat pystyssä vielä tänäkin päivänä ja voivat hyvin.

Älä yleistä, Juhani. Koita käsittää, että niitä rintureita on remontoineet sinunlaisesi jamppa ja samppa nolla-ammattitaidolla, puolikännissä, hastalavista-meiningillä ja neuvot on kysytty serkunkaimankummilta, joka on kuulemma oikein Bricomartissa töissä.

Ei pidä ihmetellä, jos em reseptillä tulee sutta ja segundaa. Rakennusfysiikan valiidiuden kanssa asialla ei ole mitään tekemistä.

Ja edelleenkin on niin, että vaikka rakenne olisi suunnitelmissa piirretty kuinka päteväksi tahansa, niin toteutusvaiheessa voi samppa-jamppa hiukka päättääkin OIKAISTA tahi SÄÄSTÄÄ (eli ei teekkäään kuvan mukaan….).

Tai läiskitään seinään vaikka vesisateessa kastuneet villat ja lämätään kiinni.

Em. asioilla ei jälleen ole mitään tekemistä sen kanssa, että ne nollaisivat jotenkin rakennusfysiikan opit vaan kyse on pelkästä idiotismista ja huolimattomuudesta. Ryssän meiningistä, jolla saadaan vaikka ratakisko rikki….

Btw, Suomen ilmasto on rakentajallle PAAALJON vaativampi toteutuskohde kuin joku Costa de Solin ilmasto. Täällä ilmasto antaa anteeksi aika paljon rakentajan töppäilyille.