Minä ”ryöväri”

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
varpunen kirjoitti:

Minä kuulun täällä niihin maahanmuuttajiin kyllä, ja siihen ryhmään joka työpaikat espanjalaisilta jne..

Mä en mielestäni kenenkään espanjalaisen työpaikkaa vienyt (siihen ei soveltuvaa paikallista löytynyt) ja naisiakaan en ole vienyt kuin yhden 🙂

varpunen kirjoitti:

Ehkä sinulla on ollut onnea matkassa, ja olet oikeiden ihmisten seurassa 🙂 Tai sitten sinulle ei sanota, mitä sinusta oikeasti ajatellaan, sillä itse olen vuosien varrella huomannut sen että keskivertoespanjalainen niputtaa kaikki ulkomaalaiset samaan ”nippuun” jos ei siis puhuta turisteista.Jos asut täällä, olet ”inmigrant”, siinä se. Ja se ei minua mitenkään haittaa, ulkomaalainenhan minä olen.

”Inmigrant” kyllä olen ja tulen aina olemaan. ”Aidoksi espanjalaiseksi” ei kait pääse millään, paitsi täällä syntymällä ja meidän kohdalla se on hieman myöhäistä. Tenavan kohdalla on toisin, vaikka sillä hassu sukunimi onkin. Sama toimii Suomessakin – ei se Suomen passi ”suomalaiseksi” ketään automaattisesti tee.

Ainoatakaan suomalaista en täällä tunne, muutaman muun eurooppalaisen kylläkin. Pihapiiri ja elinympäristö on PP-myönteistä keskiluokkaa ja varsin koulutettua sakkia. Mä en millään jaksa uskoa että nuo vuosien varrella muodostuneet ihmissuhteet naapureiden kanssa perustuisivat rehellisen mielipiteen salaamiselle…soitetaan ja kutsutaan syömään, pyydetään/tarjotaan lastenhoitoapua, jne. Melkoisen Truman-show:n olisivat onnistuneet järjestämään jos näin olisi!

Voi olla että joku naapureista (joita on paljon) mut täällä niputtaa samaan kaikkien muiden kanssa, mutta antaa niiden olla rauhassa omine asenteineen ja ajatusmaailmoineen. Ne joiden kanssa enemmän tekemisissä ollaan näyttävät olevan pääsääntöisesti kiinnostuneita Suomesta – ehkä hieman rajoitetusti, mutta mielestäni aidosti.

Varpunen: viittaat usein Madridiin. Madrid on iso paikka ja täältä löytyy itse kaupungin lisäksi sadoittain pienempiä kyliä. Ketjun alussa mainitset Madridin pohjoispuolen ja erityisesti vuoret, tämä voi osaltaan selittää kokemuksiasi. Pikkukylä on pikkukylä niin Espanjassa kuin…jaa, tiedät varmaan missä. Niin hyvine kuin huonoine puolineenkin.