Minä olin siellä ja kokemukseni oli erilainen.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Synninpäästö Santiago de Compostelan oheispalvelut Minä olin siellä ja kokemukseni oli erilainen.

LINKKI

gimo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.01.2008
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 267

Anna Roschierilla on ilmeisesti huonoja kokemuksia Caminosta. Itselläni on pelkästään hyviä kokemuksia tuoreessa muistissa. Mielestäni ruokailut olivat halpoja. Riippuu tietysti mihin vertaa. Jos kolme ruokalajia, viinin ja leivät saa 7-9 eurolla, niin en pidä sitä kalliina. Kunnallisissa albergueissa makuupaikka oli joskus ilmainen, mutta normaalisti hinta oli 3-5 euroa. Yksityisissä saattoi joskus maksaa 6-8 euroa. Totta kai kaupallisuus kasvaa, kun ihmisiä on liikkeellä rahojensa kanssa, varsinkin suuremmissa paikoissa. Mielestäni ei ole huono asia, jos vaeltajat elättävät pienissä kylissä olevia kauppojen, -, alberguejen -, ravintoloiden – tai baarien pitäjiä. Kylissä oli myös vaellussauvojen ja matkamuistojen myyjiä. Yleensä he näyttivät siltä, että eivät he tällä bisneksellä ole rikastuneet. Ulkoasu voi tietysti hämätä. Monet näistä kylistä kuolisivat ilman ”pyhiinvaeltajia”.
Santiago de Compostela on suuri kaupunki ja hinnat tietysti sen mukaiset. Vaellus päättyy sinne ja siellä on siis paljon vaeltajia. Itse siellä olleena luulen, että hintojen taso saattaa kuitenkin johtua ”tavallisten” turistien määristä.
On erittäin vaikea vaeltaa 800 kilometriä ilman minkäänlaisia palveluja. On totta, että vuosia sitten tehtiin näin. Asioita ”romantisoimalla” joku saattaa ajatella vaeltavansa edelleen vanhaan malliin. Ihmiset matkan varrella auttavat ja ovat ystävällisiä vaeltajille, siis mikä estää yrittämästä.
Tämä kirjoitus oli vain yhden pienen ihmisen mielipide, enkä lähde omalta osaltani keskustelua jatkamaan. Itse nautin suunnattomasti Camino de Santiagon ilmapiiristä ja voin suositella tätä kokemusta kaikille. Hyvää kesän jatkoa.