Miksi?

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
kris kirjoitti:

Sain kysymyksen yhteydenottolomakkeella, mutta kysyjä ei ota vastaan sähköpostia Orkin kautta, eikä antanut yhteystietojaan, joten vastaan taas täällä julkisesti. Mira, laitatko FAQ:n jatkoksi myös?

Täytyykö paperit, joilla osoitetaan tulot, esim. yrityksen tuloslaskelma ja tase kääntää espanjaksi?

Helpoin tapa yksityishenkilön tulotason osoittamiseksi on toimittaa pankkiin esim. verotustodistus, palkkakuitti tai eläkepäätös. Näitä ei tarvitse kääntää (ei ainakaan, jos tulet meidän asiakkaaksi, enkä usko että muuallakaan, jos pankissa vain on suomenkielistä henkilökuntaa).

Jos avaat tilin yrityksen nimissä, niin silloin yrityksen papereista on oltava viralliset, Haagin apostillalla varustetut käännökset ja yrityksellä on oltava espanjalainen verotunnistenumero (CIF) ja residentti edustaja Espanjassa.

Yritystilin avaamisessa on siis oma paperisotansa, joka ei periaatteessa ole vaikeaa, mutta sen verran käännöstyötä ja muuta paperihommaa siinä on ettei suomalaiselle yritykselle ihan muuten vaan kannata avata tiliä, ellei yritys sitä varsinaisesti tarvi esimerkiksi Espanjassa laskuttamiseen.

Kerrotko, Kris, miksi ihmeessä jonkun tarvitsisi toimittaa todistus tuloistaan _pankkitiliä varten_ (=pankkitilin avaamista varten vai mitä tämä tarkoittaa??)?
Eiköhän nyt mennä liian pitkälle henkilön tietojen keräämisessä? Ainakaan minun (eikä yrityksen) tulot ei kuulu pankilleni pätkääkään, jos haluavat, niin selvittäköön sen itse tilillä tapahtuneesta rahaliikenteestä (avaamisen jälkeen!).