Miksi?

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209
Ocaso kirjoitti:

Härkätaistelu ei ole ollut paremmassa kunnossa viimeiseen viiteentoista vuoteen, ja yleisömäärien kasvun hidastumista ei ole näkyvissä. Härkätaisteluareenoita rakennetaan lisää vuosi vuodelta, Madridiin rakennettiin jokunen vuosi sitten yksi areena lisää, Málagan ferialle lisättiin juuri jokin aika sitten yksi taistelu lisää yleisen kysynnän kasvettua vuosi vuodelta, jne, jne.

Ocaso, onko sulla näkemystä/mielipidettä/tietoa siitä, mikä vetää ihmiset katsomaan tappamista? Näinhän on tehty läpi ihmisen historian, erilaisissa taisteluissa on näytösluontoisesti tapettu sekä ihmisiä että eläimiä. Eri kulttuureissa eri aikoina näille näytöksille on ollut omat sikäläiseen kulttuuriin pohjautuvat syynsä.

Voiko siitä ympäriltä riisua ne rakennetut kulissit, tarinat ja uskomukset (joskus uskonnot) ja löytää ytimestä jonkin syyn, miksi ihminen haluaa seurata tappamista? Mikä on se perimmäinen voima, joka vetää ihmisen katsomaan elämän voiman katoamista? Vallankäyttöä, alkukantaista eläimellistä verenhimoa, laumaeläintä yhdistävää voitonhurmaa…?

Ja vielä; miksi juuri väkivaltainen, toisen pakottama kuolema kiehtoo? Jos luonnollisen kuoleman (sairauteen tai vanhuuteen) läpikäyviä eläimiä tai ihmisiä tuotaisiin näyttämölle, sitä todennäköisesti pidettäisiin täysin makaaberina.