Mikäs täällä on

LINKKI

Vinski
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.03.2007
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 307

Mikäs täällä on elellessä! Enpä just nyt keksi mitään erikoista huomioitavaa jos on tänne päin tulossa. Kaipa ne on ne samat huomioitavat kuin muuallekin lähdettäessä. (”starttirahaa” mukaan, asunnot kalliimpia turistialueilla, espanjan kieli suht koht hallussa, näinkään etelässä ei aina ole kuuma..)

Paikalliset ovat ystävällisiä, auttavaisia ja iloisia. Joka paikassa on poikkeustapauksensa, mutta tuo kommentti noin niinkuin yleistäen.

Tutustumisen suhteen en ole paras puhuja; olen sen verran hiljaista sorttia, että tarvitsen jonkun, joka aloittaa puhumaan että minun suuni aukeaisi. Ja toisaalta itse tutustuin suurimpaan osaan nykyisistä ystävistäni jo 13 vuotta sitten ensimmäisellä lomamatkalla. Silloin ei ollut mitään ongelmaa tutustua paikallisiin, koska jokainen halusi puhua 12-vuotiaan suomalaistytön kanssa, joka puhuu espanjaa! (Ups, nyt paljastui ikäni… Iiiikkh!) Sen jälkeen olen tutustunut uusiin ihmisiin töiden ja mieheni kautta. Mutta kyllä keskustelu tuntemattomien kesken aukeaa paaaaaaaaaaaljon helpommin kuin Suomessa.

Ulkolaisiin suhtaudutaan suopeasti (puhun eurooppalaisista maahanmuuttajista). Etenkin espanjaa puhuvat otetaan lämpimästi vastaan. Toki jo iloinen ja avoin asennekin auttavat paljon, jos ei kieltä kovin paljon osaisikaan. Turistialueilla ollaan jo totuttu ulkolaisiin, ja vaikka itse asun turistialueen ulkopuolella, ei minua kohdella paikallisista poiketen. Toisaalta monta kertaa he eivät ole edes huomanneet minun olevan ulkolaista alkuperää. :tongue:

Ja muutenkin ”pahin” kommentti mitä olen suomalaisista kuullut, on että kuinka ihmeessä voi sandaalien kanssa pitää urheilusukkia??? 🙂