Mikä meni pieleen?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Residencia Mikä meni pieleen?

LINKKI

muumimamma
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.11.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 8

Yritinpä tänään hakea NIE -numeroa. Menin aamulla klo 8 poliisikamarille ollakseni ajoissa jonossa. Aulavahti kysyi asiaani ja kertoi heti, ettei jonotusnumeroita enää käytetä, vaan pitää soittaa oven pielessä olevaan numeroon ja varata aika. No minä siitä soittamaan ja pari kertaa luuri korvaan, sitten luuri jätettiin toisessa päässä ylös. Annoin kännykän yrittää yhteyttä minuutin välein yhdeksään asti.

Sitten ovet avautuivat dokumenttitoimistoon. Ajattelin koettaa onneani ja menin massan mukana sisään ja jonoon. Kun pääsin tiskille NIE-viskaali kysymään jonotusnumeroani, minä näyttelin hölmöä kysellen, että mistä semmoisen numeron saa, kun sanottiin, ettei ole numeroita. Siihen viskaali että tuolta harmaapäiseltä herralta. No ko. herralle jonoon. Hän katsoo paperini läpi ja sanoo, että kaikki tarpeellinen on ja tule klo 12.

Klo 12 jonoon ja NIE -viskaalille, hän kysymään että onkos numeroa, minä siihen, ettei mutta tuo harmaapäinen herra käski tulemaan klo 12. Viskaali tähän, että katso seinältä, jos nimeä ei listassa, ei tapaamista tänään. No ei ollut nimeä listassa.

Siitäpä minä sitten jonottamaan harmaahapselle ja kysymään mikä meni väärin. Hän ettei mikään, sinne vaan NIE-viskaalille. Minä siihen, että olin jo, eikä onnannut. Hän otti paperini ja meni NIE -viskaalin luo.

Palasi hetken kuluttua, kertomaan, että et voi hakea NIE -numeroa, vaan sinun pitää hakea Residenciaa, veti rastit kaavakkeitteni yli ja antoi toiset kaavakkeet ja buukkasi ajan 19. joulukuuta. Kysyin, että miksen voi hakea NIE:tä, hän selitti, että sitä voi hakea VAIN jo aikoo oleskella maassa alle 6kk. No kerroin, että aikomus on olla toukokuun loppuun (vajaa 6kk). Eipä auttanut.

Nytpä tässä sitten ihmettelen mitä hittoa tämä tarkoittaa? Minulla on auton ostopaperit valmiina sitä ihanaista NIE -numeroa vaille. Myyjä haluaa autosta rahansa, minä haluan auton alle. Ajattelin, että saan NIE:n jouluun mennessä, mutta nyt olen kauhukseni lukenut, että Residencian saanti voi viedä vuodenkin. Onko todellakin jotain oleskelun kestoaikarajoja sille voiko saada pelkän NIE:n vai onko haettava myös Residenciaa? Vai onko tämä vain mielivaltaa?

Residenciaa en tarvitse, olen täällä vain yhden talven vuorotteluvapaalla; töitä en aio tehdä ainoastaan saada kulkupelin alle!

Kellään fiksuja ideoita ongelmaani?