Mijasin kirkot

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOX 45 Mijasin kirkot

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Mariitta, Mijasista löydät seuraavat kirkot:

Hermita de la Virgen de la Peña:
Se ihana romanttinen pikku kappeli luolassa, näköalaparvekkeen päädyssä, siellä asuu Virgen de la Peña -neitsyt, Mijasin suojeluspyhimys, joka ilmestyi siellä leikkiville lapsille jokunen vuosisata sitten. Kappelissa on myös pieni näyttely neitsytnuken vaatteista, jotka puetaan niitä kulkueita varten, joissa neitsyttä kannetaan ympäri kylää.

Kylän ”pääkirkko” on ylhäällä härkätaisteluareenan luona, myös mahtavat näkymät

Iglesia de San Sebastian
Löytyy kylän keskustan ”yläkadulta”, Calle Málagan ja Calle San Sebastianin kulmasta, pienen pieni kirkko.

Iglesia del Barrio de Santa Ana
Kävelet ”Barrioon” menevää katua, lähtee siitä San Sebastianin läheltä, siinä on Bar Porras kulmassa, se on se katu joka lähtee ”sisälle” kylään siitä. Matkaa on muutama sata metriä, kirkko tulee vastaan kun kävelet sitä katua vaan eteen päin

Jos on hyvät kengät kävellä ja tsemppiä kiivetä vuorelle niin Hermita del Calvario on todella näkemisen arvoinen, se on se valkoinen pikku kappeli joka on iltaisin valaistuna kylän yläpuolella. Voit kiivetä kylästä, lähde Calles San Sebastiania ylös siitä San Sebastianin kirkon edestä ja kiipeä vaan ylös päin, siinä mennään välillä rappujakin, jos et usko löytäväsi niin kysele ¿por donde se sube al Calvario? Voit myös ajaa auton Mijasin yläpuolelle, siis jatkaa kohti Coinia siitä BP:n ympyrästä, siinä se on kylän yläpuolella se polku, oikealla näkyy taulu ja opasteet muuallekin Mijasin retkipoluille. Kappeli ei ole avoinna kuin pääsiäisenä ja joskus harvoin muulloin, mutta maisemat on mahtavat!

Ja jos oikein TOSI eksoottista katolista pyhimystenpalvontaa etsit, niin aja sieltä BP:n ympyrästä kohti Benalmadenaa sitä kiemuraista pikkutietä, käänny noin kilsan päästä oikealle siitä, missä lukee ”Almacenes San Antonon”, mene ohi siitä (se on rakennustarvikeliike) ja jatka pikkutietä alas kunnes tulet pienen kappelin luokse. Sekin on yleensä suljettu, mutta vieressä on San Antonin luola, jossa on valtava määrä ruokousnauhoja ja kaikenlaista pyhimyskrääsää, jota on kannettu rukouksia saattamaan sinne. Varo mehiläisiä…

Mijasin ehdottomasti paras kahvipaikka, etenkin aamiaiselle, on Bar La Boveda, kylän vanha vankila, Plaza de la Constitución, pikkuaukiolla keskellä kylää, se on siinä kulmasta alas lähtevällä kadulla, vaaleansiniset tuolit terassilla. Pan con queso y tomate, sämpylä juustolla ja tomaatilla on taivaallista (varsin voimakkaasti yrteillä maustettua ja valkosipulia riittää myös) ja kahvikupit pienen uima-altaan kokoisia ja tuore appelsiinimehu makeaa. Sunnuntaisin suljettu.

Lounaan söisin siinä vieressä, Mirlo Blanco -ravintolassa tai sitten Barriossa, just vähän ennen sitä kirkkoa lähtee yksi pikkukatu vasemmalle, siinä kulmassa lukee kyltti Bar Alarcón. Terassilta kai näköalatkin, kohtuu hintaista, hyvää, eikä eksy muut turistit paikalle niin helposti.

Käy myös Casa Museossa, ilmainen kotiseutumuseo, C/Málaga, siinä San Sebastianin kirkon vieressä, siellä näkee, miten Mijasissa elettiin ennen turismia.

Perusteelliset Mijas-tiedot löytyy History of Mijas -kirjasta, kirjoittaja on David Searl, sitä saa kylän paperikaupasta (bussipysäkiltä vähän takaisin päin) ja varmasti Fuengirolastakin.