Mijasin ”kaupunkiverkko”

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Mijasissa on tosiaan jonkinmoinen kaupungin verkko, mutta ei se sitä tarkoita, että mistá vaan noin vaan pääsee verkkoon. Sen olen kokeillut että kunnantaloa vastaapäätä olevilta kahvilan terasseilta pääsee kyllä ottamaan yhteyden ja ilmeisesti myös kotoa, jos sattuisi asumaan siinä suoraan kunnantaloataloa vastapäätä tai muuten Plaza Virgen de la Peña -keskusaukion ympärillä. Mutta itse kylässäkään ei todellakaan kaikkialta pääse siihen yhteyteen.

Kannattaa myös muistaa, että Mijas on pinta-alaltaan yksi Espanjan suurimpia kuntia, kunnantalo on ylhäällä Mijasin kylässä (n. 7km Fuengirolasta vuorille) ja toisaalta myös käytännóssä osaksi Fuengirolaa kasvanut Las Lagunasin alue on hallinnollisesti Mijasia ja Mijas Costa jatkuu pitkälle kohti Marbellaa. Enpä tiedä, mikä on etäisyys vaikka Calahondasta kylään, mutta pitkälti toista kymmentä kilometriä varmaan. Koko tällä alueella ei varmasti sitä verkkoa ole, joten pelkästään se, että osoitteessa lukee paikkakuntana Mijas ei riitä.

Sitä en epäile, etteikö Mijasin johdolla olisi asiasta kunnianhimoisia suunnitelmia, samoin Fuengirolassa, mutta niissä ilmaisen verkon tarjoamisissa on kai jotkut kilpailuviranomaisetkin laittaneet kapuloita rattaisiin.

Jos joku innostuu oikein tosissaan ottamaan selvää Mijasin verkkoyhteyksistä niin kunnalla on ollut vuosia VALTAVAN hyvä ulkomaalaisosasto, sellainen, jota Fuengirola Suvin johdolla vasta nyt pystyttelee. Mijasin extranjero numero on 952 58 90 11 ja sähköposti frd at mijas piste es.

Muuten Mijas on kaikin puolin hyvä paikka asua, Las Lagunasissa et edes huomaa olevasi Fuengirolan ulkopuolella, Mijas Costalla tarvit todennäköisesti auton liikkumiseen, sinne asti ei esim. paikallisjuna kulje, ja ylhäällä kylässä on pienen valkoisen andalusialaiskylän tunnelma, aasin kaviot kopisee katuun ja kukot kiekuu aamulla – mutta menoa ja tekemistä ei ole, kylässä voi talvella olla tosi hiljaista. Mutta bussilla pääsee Fuengirolaan joka tunti, päivällä puolen tunnin välein ja hintaa matkalle tulee noin euro. Suomalaisia kylässä asuu tietääkseni alle kymmenen, Costalla ja Calahondassa pilvin pimein.

Mijasin sää keväällä on tosiaan epävakainen, Fuengirolaan verrattuna ylhäällä kylässä lämpotila yleensä noin 3-4 astetta alempi, kylä on reilun 400m korkeudessa. Ja tuuli on vuorilla joskus sellainen, että saa miettiä että lentääköhän vaikka joku irronnut liikennemerkki päähän… Mutta ei sitä huonoa säätä kahta kuukautta kestä, muutama päivá kerrallaan korkeintaan.