Mihin oikein tarvitset uskontoa?

LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
Pedro50 kirjoitti:

Se täytyy myöntää, että olen joskus kuullut mukaviakin saarnoja ja juuri tässä olisi kirkolle ja papeille haastetta; miten saada ihmiset tulemaan kirkkoihin yhä uudestaan ja vielä siinä sivussa ”viihtymäänkin”.

Maailmassa on useita uskontoja, jotka eivät syyllistä sanankuulijoitaan, vaan päinvastoin uskonto on heille iloinen asia ja näinhän sen tulisi olla kaikissa uskonnoissa. Kuka oikeastaan viitsii mennä kuuntelemaan sitä kuinka huono ja syntinen surkimus hän onkaan, vaan eivätkö ihmiset mene hakemaan kirkosta aivan jotakin muuta?

Sitä minä tässä yritän ilmiteerata, että eihän kirkossakäynnin pitäisi mitään huvittelua olla. Mutta jos kumminkin on, niin miksi menet juuri kristilliseen kulttitilaisuuteen, kun kumminkin tiedät miten verinen ja julma uskonto se on? Kaikissa sivistysmaissa, kaikissa vähänkin suuremmissa keskuksissa valinnanvaraa olisi runsaasti.

Toinen aspekti: kumpaan luotat enemmän, sellaiseen pappiin, joka julistaa rehellisesti sitä, mitä hänen uskontonsa ihmisestä ja hänen kohtalostaan sanoo, vai johonkin ovelaan lieventelijään, jonka ainoa päämäärä on pitää puppujutuillaan ihmiset tyytyväisinä ja kirkollisverot lorisemassa?

Jos sillä opilla ei sinulle ole mitään merkitystä, niin miksette te rippikoululaisten vanhemmat lähettäisi mukuloitanne kuulemaan vaikka minun saarnojani? Voisin virittää ne siten, ettei taatusti ketään syyllistetä, ei ihmetellä maailman kauheuksia vaan kaikille luvataan onnellinen, varakas elämä, Kauneutta ja rohkeutta etc. Ja kuoleman jälkeen loppuajan ikuisuutta ambrosiaa, nektaria ja seksiä plus iäinen kausikortti Heaven’s Angelsien konsertteihin.

Voisin minä siitä jotain laskuttaakin, sanokaamme tuopin San Miguelia per varttitunti per rippilapsi, mutta tulee taatusti halvemmaksi kuin kirkollisverot. Ette sitten kerro Suomen viranomaisille. MInä olen virallisesti eläkkeellä.

Tuomo