Miguel ja köysi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Kyllä náitá járisyttáviá uutisia taas piisaa: http://www.diariosur.es/v/20110630/sociedad/calle-20110630.html

Jutussa kerrotaan 45-vuotiaasta sähkömies Miguelista, joka oli naimisissa ja jolla oli pikkuinen poika. Miguel joutui tyóttömäksi, cobrasi aikansa tyóttömyyskorvausta, joka sitten loppui ja perheen ainoaksi tuloksi jái 300 euroa, jonka he saivat kunnalta. Miguel sairastui masennukseen. Rahapulan takia vuokra jái maksamatta ja vuokraisántä heitti perheen kadulle. Miguel valtasi viereisestá VPO talosta perheelleen tyhjilläán olleen asunnon, jossa he asuivat 9 kuukautta. Marraskuun alussa 2010 Miguel sai kirjeen oikeustoimelta ja siiná häntä kehotettiin lähtemään asunnosta ja kehotusta tehostettiin 9.000 euron sakolla. Miguel yritti puhua tilanteestaan kaupungintalolla ja pyysi asuntoa kaupungilta, ilman tulosta. Marraskuun 10. vuonna 2010 Miguel etsi köyden, soitti pari puhelua, láhti kotoaan (sieltá vallatusta)ja káveli parque de las Setakseen, sienipuistoon, jossa veti itsensá hirteen puun oksaan. Miguel ei kestányt sitá, että hänen pieni poikansa ja vaimonsa jáivát vaille asuntoa eiká hän voinut tehdá asialle mitään.

Tämä on vain yksi esimerkki siitá, miten meillá táállá Espanjassa menee. Migueleita on paljon muitakin ja lisäá seisoo jonossa köysi kourassa vuoroaan puun alla odottamassa.

Kuluvan vuoden ensimmáisen vuosineljánneksen aikana on toimitettu 15.491 laillista háátöä.Se on 172 /päivá. Ja kun meillá alkaa jo olla 5 miljoonaa työtöntá ja melkein 2 miljoonaa sellaista taloutta, jossa kaikki perheenjásenet ovat tyóttömiä, voin kuvitella, että puistoissa liikenne vain lisáántyy.

Mahtaakohan támá puistoilmiö levitá myös suomeen tálla hallituskaudella – sinnehán uudet tuulet puhaltavat aina hiukan myöhässä. }:)