MiFi laitteista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
mampu kirjoitti:

Tämä ei ehkä ole ratkaisu, jos tarve on vaan muutamaksi viikoksi, mutta ehkä tästä artikkelista on tietoa jollekin myöhemmälle asian pohdiskelijalle http://www.pinseri.com/2010/09/01/mifi-on-seuraavan-sukupolven-mokkula-testissa-huawei-e585/

Kanarialta tällaisen MiFi-laitteen saa kuulemma Vecindariosta n 70 eurolla. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta tuttavat suosittelevat ihan ärsyttävyyteen asti 🙂

Tuo on kuitenkin 2 vuotta vanha laite. En ostaisi.

Mutta aivan oikein, MiFi-laitteesta on kyse. Minulla on sellainen, itse asiassa kaksikin. Litium-akkukäyttöinen kämmeneen mahtuva värkki, joka muuntaa 3G yhteyden ympärilleen WLAN-pilveksi.

Jos tuollaista MiFi-laitetta meinaa itselleen hankkia, niin hintahan on sivuseikka. (Ainakin näin ammattilaisen mielestä). Pääasia on pomminvarma toimivuus ja liukkaasti liikahtava data.

Suosittelisin tätä http://www.sierrawireless.com/productsandservices/AirCard/MobileHotspots/AirCard754S.aspx Sierra Wirelessin tekemää laitetta, joka tukee jopa 3G DC-yhteyksiä (”köyhän miehen 4G”). Tuohon saa jopa ristipolarisaatiosuunta-antennit kiinni, jos taistelee erittäin vaikeissa olosuhteissa. Jos tuolla + suunta-anteinneilla ei ”quso kulje”, niin sitten se ei tule kulkemaan missään.

Ihan vinkkinä vain, että rakkaasta Suomi-Finlandiasta tuon Sierran 754S:n taitaa saada Euroopan halvimmalla – saattaapa olla jopa maailman halvimmasta päästä kyseinen hinta? Nimittäin kyseinen laite on täysin sama kuin DNA:n itselleen oman tavaramerkkinsä alle brandaama ”DNA 4G Mokkula”. Kas tässä http://www.dna.fi/yksityisille/liikkuvalaajakaista/laitteet/Sivut/dna_mokkula_4g_wlan.aspx

Tuolla maailmalla tuosta värkistä pyydettiin ainakin kesällä kun omani ensin testasin ja sitten hankin peräti 2 kpl (!), palttiarallaa yli 250 USD! Euroopassakin halvimmillaan se oli 200 euron pintaan.

DNA liikkestä kyseisen vehkeen listahinta on joku kosminen 189 euroa, mutta tinkaustaitoinen huudattaa sen 140 euron pintaan. Ja on joka sentin arvoinen peli.