Mietintöjä asian tiimoilta…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto kolari Mijas-Costalla Mietintöjä asian tiimoilta…

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Yleensä, tapahtui mitä tahansa vastaavaa liikenteessä, kannattaa ottaa viranomainen paikalle. Tässä teit siis aivan oikein.

Espanjassa on hyvin syvälle juurtunut perinne, yleensä, välttää viranomaista. Tämä juontaa juurensa syvälle espanjan historiaan kun selviytyminen oli ”keplottelusta” kiinni. Vielä nykyäänkin iso osa ihmisten välisistä kinasteluista joihin saattaisi olla poliisilla asiaa, hoidetaan kinastelevien kesken, hyvin tai huonoin tuloksin. On hyvä myös tietää että espanjassa on paikallisilla aina tapana olla omasta mielestään oikeassa kun kinastelu menee siihen pisteeseen että viranomainen tulisi kutsua paikalle. He myös nostavat asiaan kuuluvan sirkuksen ja muistuttavat siitä miten ulkomaalainen ei ole nyt omassa maassaan, vaan hänen maassaan, joten hänellä on enemmän oikeuksia jopa lain edessä. Tämä on yksi pointti joka on hyvin hankala selittää paikallisille eritoten etelässä, ja tästä olen käynyt hyvin mielenkiintoisia keskusteluja vuosien ajan paikallisten kanssa useimmiten päätyen keskustelussa tosin yhteisymmärykseen.

Kannattaa myös muistaa se että vaikka espanjassa on paljon ulkomaalaisia, paikallisella tasolla ihmiset eivät yleensä ole missään tekemisissä heidän kanssaan, muuten kuin luultavasti työnsä puolesta eikä useimmiten niinkään. Näin ollen heiltä on turha odottaa mitään muuta kuin Lauran tekstissä kuvailtua tilannetta, eli tietynlaista tilannekohtaista ”vedätys” mallia. Tämä on heidän selkäytimeensä iskostunut reaktio, ei niinkään pahuuden tai vastaavan ilmentymä, vaan silkka selkäytimeen sukupolvien ajan iskostunut automaattinen reaktio.

Ja hiukan lisää asian tiimoilta:

Espanjassa ollaan vieläkin hyvin ylpeitä siitä miten esim. Ranskalaiset joukot karkoitettiin maasta itsenäisyys sodan aikana, ja nimenomaan siitä että Ranskalaiset joukot karkoitettiin kansan toimesta maasta ei niinkään että koko sotku johti Karlistisotiin jotka taas kuluttivat kansaa valtavasti tulevina vuosina. Nämä asiat ovat espanjan kansalle, heidän syvimmässä sielunsa kolkassa, vieläkin kuin kuumia hiilenpaloja heidän sisäisessä kytevässä tulessaan.Tämä kaikki on se sisäinen tuli joka espanjalaisella palaa sisällään; oman itsensä arvo, ylpeys, ja kunnia. Ja juuri tämäkin johtaa osaltaan kyseisiin tilanteisiin josta Laura kertoo. Täältä tulee reaktiot joista kirjoitin edellä, selkäytimeen iskostuneista erinäisistä selviytymismalleista jotka periytyvät sukupolvelta toisella.

Tässä maassa jossa ”kapina” on kunniasana.