mielipiteitä

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209

Hei Jennifer!

Jos 85 nimimerkissäsi viittaa ikääsi, niin ainakin sinulla on puolellasi se etu, että nuorempana jaksaa venyttää pinnaa ja kiristää vyötä ihan eri tavalla kuin myöhemmin. Aloituksestani jo arvaa, että en ole suin päin kehottamassa, että tänne vaan ja kyllä kaikki sitten järjestyy.

Töitä täältä on melkein mahdotonta saada, ellei puhu espanjaa. Ihan peruskurssien tiedoilla ei pärjää, täytyy olla enemmän oppia takana. Jotkin suomalaiset yrittäjät ottavat vähemmälläkin kielitaidolla töihin, mutta huhupuheiden mukaan liksa on niin pieni, ettei sillä elätä kuin juuri ja juuri vaivaisesti itsensä. Kun sinulla on pieni lapsi mukana, niin pitäisi olla jotain takataskussa ihan jo esim. lääkärikäyntejä varten. Ja jos saisit töitä ja tekisit sitä muuna kuin lapsen kouluaikana, pitäisi vissiin olla varaa järjestää lapselle hoitopaikka? Ymmärtääkseni Fuengirolan Suomalainen koulu on yksityiskoulu, jossa opiskelu maksaa – hinnoista en tiedä, mutta saat varmasti nopeasti tietoa, kun kysyt suoraan koululta.

Vuokrat ovat täällä yhtä hurjalla tasolla kuin Suomessa (sanotaan suoraan; Helsingissä). Välittäjät ottavat ihan normaalin palkkionsa, toimistosta riippuen 1-2 kk vuokran. Jos vuokraa suoraan omistajalta, täytyy silloinkin usein maksaa 1kk vuokra takuutilille. Asumiskustannuksissa ei voi säästää juuri muuten kuin asumalla kimppakämpässä jonkun/joidenkin kanssa.

Vaikka tästä ei yleisesti, eli lehdissä, juuri puhutakaan, niin jonkinlainen taantumavaihe on menossa Aurinkorannikolla. Turisteja on vähemmän, ja moni firma on joutunut sulkemaan ovensa lopullisesti, kun asiakkaita ei riitä. Tämä vaikuttaa tilanteeseesi suoraan, koska työtä on entistä vaikeampi löytää, ainakin tällä hetkellä. (Oma näppituntumani on, että sekä pitkä- että lyhytaikaiset turistit ovat ”löytäneet” mm. Thaimaan, jonne lennot maksavat saman verran kuin Malagaan, mutta kaikki maksaa paikan päällä murto-osan täkäläisistä hinnoista.)

No mutta, tämä varoitteluista. Jos haluat muuttaa tänne lapsesi kanssa, niin ihan näin mielipiteenäni sanon; sinulla tulisi olla takataskussa rahaa tänne muuttoon, välityspalkkioihin, 2-3 kk elämiseen (aika, joka minimissään tulee varata työn hakuun), sekä rahat paluulippuihin, muuttoon Suomeen ja elämiseen siellä 2-3 kk:ksi (taas se uusi työn haku). Tämä on mielestäni täysin realistista (ei siis pessimismiä), ja olisi turvallinen tapa kokeilla, miten elämä lähtisi käyntiin täällä vai lähtisikö. Jos sitten paluuta Suomeen ei tulisikaan, niin ei se siihen varattu raha varmaan olisi mikään painolasti:) Kuitenkin, ilman sitä muutto tänne voi olla pirun rankkaa, jos hommat eivät lähdekään luistamaan. Jos olisit tulossa itseksesi, niin olisin paljon rohkaisevampi. Sinulla on kuitenkin pieni lapsi, jolle pitäisi taata katto pään päälle ja ruokaa juuri niin paljon kuin tarvitsee. Sekä mahdollisesti tarvittavat lääkärit, hoitopaikat jne.

Kaikki ne perheelliset, jotka tunnen, ja jotka ovat muuttaneet tänne, ovat olleet siinä tilanteessa, että ainakin toisella vanhemmalla on ollut jo etukäteen paikan päällä tiedossa suht hyväpalkkainen työpaikka.