mielipide II

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Hinta on mun käsityksen mukaan velaton hinta. MUTTA NÄE ASIA NIIN , ETTÄ NYKYÄÄN MELKEIN AINA HINNASSA ON VARAA TINKIÄ. Eli normaali käytäntö on antaa oma tarjous.
Välitysfirmojen hinnoissa on välityspalkkio. Joka on muuten melko suolainen täällä Espanjassa ja sitä voi myös usein tinkiä välittäjän kanssa alaspäin.
Asunto olisi periaatteessa edullisinta ostaa suoraan omistajalta , silloin jää usean tuhannen välityspalkkio pois ja tinkiminen suoritetaan omistajan kanssa ilman välikäsiä.
Tämä edellyttää sitten sitä , että osaa itse hoitaa kaupan kiemurat tai ostaa kaupan valvontapalvelut joko joltain asioitsijalta tai lakimieheltä.
Huomattavia seikkoja on vaikkapa comudidadin suuruus , erot ovat todella suuria, onko yhtiöön tulossa isoja remontteja vai onko ne ehkä jo tehty. Ja yksi huomioitava juttu, eri kaupungeissa on huomattavia eroja kunnallisveroissa/maksuissa jotka koskevat asumista ja asuntoa.
Fuge ei sitten ole se halvin, eikä välttämättä palveluiltaan paras. Mijas , mitenkään kehumatta omaa valintaa, on huomattavasti halvempi ja mun mielestä kaikki pelaa loistavasti.
Ja tuli vielä mieleen , että jos otat lainan se tuo tullessaan huomattavia lisäkuluja , pankki ei sääli, vaan rahastaa kunnolla monella tapaa. Muista kysyä tästä omasta pankistasi ja pyydä näistä lainaan liittyvistä kuluista tarkka selvitys. Toisaalta se , että ottaa/saa lainan , takaa sen , että asunnossa on varmasti kaikki paperiasiat kunnossa , pankki valvoo sen puolen pilkuntarkasti.
Ja vielä , pankkeja voi ja ehkä kannattaakin kilpailuttaa ja tarpeen vaatiessa vaihtaa, eroja on.