Mielenterveyshäiriökäyttäytyminen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma suomi on oikeusvaltio Mielenterveyshäiriökäyttäytyminen

LINKKI

ari54
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.06.2011
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 43

Ohessa yhdestä suht. luotettavasta sivustosta poimittua asiatietoa

http://www.thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva tutkimus- ja kehittämislaitos. THL palvelee valtion ja kuntien päättäjiä, alan toimijoita, järjestöjä, tutkimusmaailmaa ja kansalaisia. Tavoitteena on vaikuttaa suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta.

Eli osoite vie Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuille

sivuilta poimittu…. eli miljoonalla suomalaisella on jonkun asteista mielenterveysvaiva!! joka viides!

Kaikki vaan pakkohoitoon, että me normaalit saisimme elää rauhassa, terveys ja omaisuus olisi turvassa! ( Niinkauan kuin meille normaaleille joku psykiatri tekisi sairausdiagniisin:-))

Mielenterveyden häiriöt ovat yleisiä

Vuosittain 1,5 % väestöstä sairastuu johonkin mielenterveyden häiriöön. Joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. Vaikeat häiriöt lisäävät ennenaikaisen kuoleman riskiä. Mielenterveyden häiriöiden yleisyyttä selvitetään Terveys 2000 -tutkimuksen yhteydessä.

Masennus on vakava sairaus

Vaikeaa masennusta sairastaa 5-6 % väestöstä. Kaikista sairauksista se on liki yleisin toimintakyvyttömyyden syy. Seurausvaikutuksiltaan se on merkittävin mielenterveyden häiriö. Vakavaan masennustilaan liittyy merkittävä itsemurhan riski ja kuolleisuus. Vuosittain Suomessa yksi 2000 miehestä ja yksi 8000 naisesta tekee itsemurhan. Itsemurhalle selvästi altistavia yksittäisiä tekijöitä ovat etenkin epävakaa tunne-elämä, käytöshäiriöt, päihderiippuvuudet ja masennustilat. Myönteistä on kuitenkin se, että itsemurhakuolleisuus on Suomessa selvästi pienentynyt vuoden 1990 jälkeisellä ajanjaksolla. Tutkimus antaa tietoa masennuksen taustatekijöistä, mikä auttaa häiriön tunnistamisessa ja hoidon sekä kuntoutuksen suunnittelussa.