Mielenkiintoista ….

LINKKI

Jahu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1073
m1r4 kirjoitti:

Fin tarra

Jotta matkasta selvittäisiin helpommalla, halusimme ostaa autoon EU:n sinisen FIN tarran. Suureksi ihmetykseksi tämä ei kuitenkaan ollut kovin helppo tehtävä, sillä tarroja ei meinannut löytyä mistään Jyväskylä – Helsinki akselilta. Tarra on tärkeä senkin takia, ettei tien päällä poliisi pysäytä läheskään niin herkästi, kun näkee kyseessä olevan suomalaisen matkailuauton.

Kiersimme kymmeniä huoltoasemia ja liikkeitä, mutta yhdenkään valikoimiin ei kuulunut kyseistä tarraa. Lopulta löysimme ns. vanhanaikaisen mustavalkoisen FIN tarran, jonka liimasimme auton perään.

Todella mielenkiintoinen juttu sarja .. m1r4 !!

Liekö tuohon Fin-tarran huonoon saatavuuteen liittyy se seikka , että suomalainen matkailuauto kanta , jolla liikutaan Keski-Euroopassa , on suhteellisen nuorta . Siitä syystä niille ei ole suuremmin kysyntää , uusissahan on EU-rekisterikilvet .

Omassa m-autoon jouduin laittamaan aikoinaan valkopohjaisen Norjan reissua varten , sekin löytyi autotallin takimaiseen nurkkaan joskus unohtuneena 🙂

( Velipoika perheineen aikoinaan kävi ks. autolla ( ilman Fin-tarroja) Keski-Euroopassa , eikä kukaan kysynnyt ja tarkistanut papereita !)