MIelenkiintoinen keskustelu!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Berlusconi rules MIelenkiintoinen keskustelu!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Kiitos Santiago, että aloitit tämän keskustelun!

Olen hyvin pitkälti kanssasi samaa mieltä asiasta Suomen kirkot vs muun maailman kirkot.
Se on asian jolle minäkään en mahda mitään olen ilmeisesti erittäin mahtipontinen ihminen.
Kun olen ihaillut Valencian Katetraalin ja Neitsyen Basilican (tai vaikkapa St Paulin) kimaltavaa kauneutta joudun tovin asennoitumaan jos haluan ihastella Messukylän vanhaa kirkkoa.

Toisaalta, juuri noissa Turun saariston kirkoissa, joiden katoissa roikkuu niitä laivoja on oma viehätyksensä ja onhan Tampereen Tuomiokirkon seinämaalaukset taidokkaat (no ehkeivät kuitenkaan vedä vertoja lempikirkkomaalarini Michelangelon maalauksille).

Joskus on hyvä kertoa oma mielipiteensä suomalaisista asioista vaikka se sitten jotakuta ottaisi päähän, makuja on monia, eikä meitä kaikkia puhuttele/kosketa samanlaiset asiat.
Usein suomalaisuus on sitä että ihminen ”pakotetaan” pitämään samanlaisista asioista kuin kaikki muutkin about 5 miljoonaa suomalaista, erilaisuus on hanurista ja monesti mm. Suomen ulkopuolella asuvat kokevat henk.koht. loukkauksena jos uskaltaa olla eri mieltä Suomen ja suomalaisten juttujen erinomaisuudesta ja ylivertaisuudesta. (Juu Suomessa ON hyviä juttuja, muttei tämä mikään lottovoittomaa ole!)

Visuaalisuus ja ”maku” ovat hyvin henkilökohtaisia, esim minä en useinkaan pidä asioista joita monet muut ihailevat, osittain johtuen ehkä verenperinnöstäni osittain kasvatuksestani.

Minä rakastan kirkkoja, olen lapsesta asti käynyt Jumalanpalveluksissa jopa ihan kirkkojen vuoksi, mutta en mahda sille mitään että suurimman hurmoksen saavat aikaan visuaalisesti haastavammat kirkot (en siis keskustele nyt uskosta koska sehän oli kiellettyä).

Ocasolle lämmin kiitos jälleen kerran upeasta pohtivasta kirjoituksesta, on hienoa lukea mielipiteitäsi! 🙂