Mens rea

LINKKI

Abso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

On se oikein hyvä, että on tuommoinen ”Abso” joka tietää oikeusistuimien päätökset edeltä päin.

YMMÄRSIT AIVAN VÄÄRIN! Minä jos kuka on sitä mieltä, että oikeuden käyminen vastaa ruletin pelaamista. Mitä teknisempi asia on, niin sitä varmemmin tuomarit ymmärtävät asian väärin.

Olen ainoastaan todennut, että eläkeikäisiä vastaan nostetut riksoprosessit tuppaavat kaatumaan, koska ns. mens rea (rikollinen mieli) on vaikea osoittaa.

PUHTAASTI TEOREETTIENEN ESIMERKKI: Jos esimerkiksi hekilö A ilmoittaa julkisesti epäilevänsä henkilö B:tä kunnianloukkauksesta (siis rikoksesta), eikä henkilö A kykene osoittamaan henkilö B:n toimineen rikollisessa mielessä (mens rea), niin henkilö A on verkkokirjoitukset tarkoittavat sitä, että A on syyttänyt henkilö B:tä rikoksesta, jota ei ole kyennyt näyttämään toteen. Tästä taas seuraa se, että henkilö B voi nostaa kunnianloukkauskanteen henkilöä A vastaan.

TÄMÄN TARKOITUKSENA ON OSOITTAA, ETTÄ KYSE ON RULETISTA. KOSKAAN ET TIEDÄ LOPPUTULOSTA.

LISÄÄ PUHDASTA TEORIAA: Jos olisin henkilö B, esittäisin, että esimerkiksi ikänäköni vuoksi olen mahdollisesti ymmärtänyt asian väärin. Olen kuitenkin toiminut bona fide. Mens rea puuttuu. Arvataan, että henkilöä B ei tuomita. Henkiläö B lähettää vahingonkorvauskanteen henkilölle A ja käyttää todistelussa henkilö A:n kannetta sekä Espanja.orgin sivujen tulosteita.

KYSE ON TEORIASTA, koska minä en voi tietää, mitä A tai B kykenevät osoittamaan todeksi. En tunne tosiasioita lainkaan, ainoastaan periaatteet, teorian ja kokemukset muista tapauksista. TÄMÄ on siis spekulaatiota, jonka tarkoituksena on osoittaa, että prosessi voi kulkea aivan eri tavalla kuin täällä annetaan ymmärtää.

Tunnen ainoastaan actus reus non facit reum nisi mens sit rea -periaatteen ja olen nähnyt, miten se vaikuttaa tuomioistuimen toimintaan.

Pyydän, ettei minua vaivata tällä ja lähetellä otteita Espanjan rikoslaista. Lakiteksti on eri asia kuin jurisprudence. Laki ei ole mikään keittokirja.

Minun mielestäni sovinto on esimerkiksi po asiassa se paras vaihtoehto.