Melkein ilmaiset EU-maksut

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520
bhajee kirjoitti:

Nykyisten EU-pykälien mukaan eurosiirrot on ilmaisia 50.000 € asti… tai tarkkaan sanoen tuollainen siirto ei saa maksaa enempää kuin kotimaan pankkisiirto, joka on yleensä ilmainen.

Siirsin keväällä viisinumeroisen summan (tosin Saksasta, en Somesta) – ei maksanut senttiäkään. Tein sen siis alle viidenkymmenen tonnin viipaliessa.

Totta puhut Bhajee: kallliit ulkomaansiirrot on historiaa nyt kun EU-maksun raja nousi jo melkein pari vuotta sitten 50.000€:oon. Sitä varten tarvitaan IBAN-muotoinen tilinumero (International Bank Account Number) ja SWIFT (=BIC) koodi. EU-maksun ehtoihin kuuluu lisäksi, että lähettäjä maksaa lähettämisen kulut ja vastaanottaja vastaanottamisen kulut (jotka ovat sekä Suomessa, että Espanjassa ilmaiset).

Jotkut espanjalaiset pankit vielä veloittavat vastaanottamisesta, mutta sinne vaan tiskille riehumaan, että tämä on ”prohibido según normativas europeas” eli EU-normien vastaista ja eiköhän ala veloitetut komissiot ropista hyvityksinä takaisin tilillesi, pankit tietävät tämän kyllä hyvin. 😉

Nordea kertoi viime talvena, että veloittavat 4€ tiskillä tehdystä EU-maksusta, verkon kautta tehtynä se on ilmainen. Tosin Nordean verkkopalvelussa on n. 16.000€:n turvaraja (vanha 100.000 mummoa), jolla ei ole sinänsä mitään tekemistä siirron hinnan kanssa, se on vaan verkkopalvelun turvallisuutta varten. Asiakkaat ovat kertoneet, että Handelsbanken veloittaa muistaakseni EU-maksusta 20 senttiä, eikä muidenkaan veloitukset korkeita ole, jos nyt yleensä veloittavat yhtään mitään.

Asunnonostajankin – tai muuten vaan varakkaan 😉 – kannattaa siirtää alle 50.000€:n viipaleissa, kun siitä mennään yli niin espanjalaisten pankkien veloitukset on prosentuaalisia, eli aivan TÖRKEÄN kalliita, mutta täysin laillisia, joten niiden takaisin saaminen ei oikein onnistu sitten kun rahat on jo siirretty.