Meillä käytetään

LINKKI

la luz
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.10.2008
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 277

Meillä käytetään Carrefourin UHT-semidesnatadaa eli kevytmaitoa. Olen aina ollut sitä mieltä, että maito on maitoa ja saman lehmän tissistä otettu lilli voi päätyä niin Mercadonan kuin Presidentinkin purkkiin, mutta katsokaapas hintaeroa!!! Aikaisemmin käytimme Mercadonan (merkki: Hacendado) semiä, mutta ajan kanssa aloin kuvitella, että se haisee pahalle…ja vauvan vaippaa vaihtaessa haiskahti Hacendadon maito.

Mikään espanjan maito ei aiheuta minulle vatsavaivoja. Suomessa sen sijaan vatsanpohjaa alkaa kivistää heti, kun nauttii laktoosipitoisia ruokia ja juomia. (Hyla-maito maistuu karmealle!) Olisiko syy niin usean suomalaisen vatsavaivoihin lehmien ravitsemuksessa eikä maidon käsittelyprosessissa?

Tuttavani täällä työskenteli aikanaan elintarvikkeiden laadunvalvontayrityksessä ja suositteli käytettäväksi täysmaitoa tai rasvatonta maitoa. Hän perusteli sitä sillä, että kevytmaitoa tehtäessä siitä otetaan ensin kaikki rasva pois ja lisätään sitten sopiva määrä rasvaa, toisinaan hevosen rasvaa! Voiko olla niin, että maito voi sisältää hevosen rasvaa, vaikka sitä ei pakkausselosteessa mainita? Kuulostaa melko törkeältä!

Maidosta täällä Espanjassa on tehty useita desing-tuotteita kalsium-, vitamiini-, energia- ja muine lisineen. Lapsillekin myydään ”omaa maitoa” vaikkapa nyt Carrefourilla Mikki Hiiri-purkissa, joka on vitamiinirikastettu, sokeroitu sekä usein myös aromatisoitu.

Aiheeseen; luomumaitoa en ole koskaan nähnyt, en ole kyllä sitä sen kummemmin koskaan etsinytkään. Samaa pätee lihoihin. Kysy lihakauppiaalta, hän varmaan voi auttaa :). Tuoremaito, joka löytyy kylmähyllystä säilyy aavistuksen kauemmin, kuin tuoremaito Suomessa. Hinnassa on eroa tuoremaidon ja lämpimässä säilytettävän maidon välillä, tuoreversio kalliimpaa. Luomukasviksia olen nähnyt joidenkin markettien vihanneshyllyissä.