Me mennään laivalla

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Matkakustannuksia Me mennään laivalla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Me (2 henkeä + koira) ollaan jo varattu laivamatkat elokuuksi. Kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä lautoilla (Finnlines ja SuperfastFerries) on rajattu määrä lemmikkihyttejä. Lisäksi ainakin SuperFastilla on kennelpaikkoja yläkannella. Kyseessä on siis ”koirahuone” johon on kulku kannelta, ja jossa on n. 5 suurta häkkiä koirille sekä WC-laatikko.

Kerran varasin matkan vasta toukokuussa, ja jouduin tyytymään kennelpaikkaan. Ajattelin kokemuksen olevan rankka koiralle, joka on tottunut olemaan ihmisten kanssa. Lisäksi yksi koirahuoneen asukeista haukkui alkumatkan tauotta. Kuitenkin, jätin koiran häkkiin mennäkseni iltapalalle ja kun palasin, se makasi rauhallisena häkissään. Yökin näytti menneen hyvin, ts. ei ollut ollenkaan hermostuneen oloinen kun aamulla kävin päästämässä kävelylle. Kaipa se on jo tottunut reissaamaan, ja lisäksi jätin sinne häkkiin viltin, jotta paikassa olisi tuttua hajua.

Tänä vuonna on siis lemmikkihytti varattu. Koira maksaa n. 80 euroa/suunta tavallisen hyttihinnan lisäksi. Automatkalla Espanjasta Saksaan koira ei juuri aiheuta lisäkustannuksia. Joskus joku hotelli on laskuttanut 5 euroa lemmikkilisää, mutta yleensä koira on päässyt hotelliin ilmaiseksi. Ainoa asia, jossa koiran mukanaolo välillä aiheuttaa ongelmia, on kun käydään syömässä/kaupassa matkan varrella, ja auto on saatava varjoon, ettei koiralle tule kuuma. Tämä on ehdottoman tärkeä asia, sillä auto lämpenee auringonpaistessa arvaamattoman nopeasti, ja koirien lämmönsietokyky on ihmistä huonompi.

Matkalla meiltä ei ole koskaan kysytty lemmikkipassia tai muuta todistusta, mutta ilman muuta kannattaa pitää passi mukana ja asianmukaisesti täytettynä. Rabiesrokote vanhenee antomaan säännösten mukaan: Suomessa annettu rabiesrokote on voimassa 2 vuotta; Espanjassa annettu taas 1 vuoden, oleskelumaasta riippumatta. Hieman omituinen säännös, sillä sisällöltään rokotteet ovat samanlaisia. Kuitenkin, jos haluaa rokottaa koiraa hieman harvemmin (jotkut tahot puhuvat mahdollisista haitallisista sivuvaikutuksista), niin Suomessa annettuna passiin tulee siis merkintä, että rokote on voimassa sen 2 vuotta. Lisäksi pitää siis olla tuo ekinokokkoosi-hoito annettuna, eli koira pitä madottaa pratsikvantelia sisältävällä matolääkkeellä korkeintaan 30 päivää ennen matkaa. Me olemme tämän yleensä hoitaneet siten, että käymme eläinlääkärillä pari päivää ennen matkan aloittamista ja eläinlääkärin todistaessa syötämme koiralle Suomesta mukanatuomamme Drontal Comp. matolääkkeen (muitakin merkkejä on). Samalla eläinlääkäri tarkastaa koiran voinnin ja tekee sitten lemmikkipassiin merkinnän ekinokokkoosilääkityksestä.