MasaP

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä blues
blues Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 1928
Masa kirjoitti:

Parisen vuotta sitten oli jossain rannikonsuomalaisessa lehdessä kirjoitus villisikajahdista. Kirjoitus teki vaikutuksen. Muistamani mukaan ytimeltään se menin jotenkin tähän tapaan:

Ryhmä miehiä 10-20 hlöä saapuu jollekin vuoriston metsästysmajalle. Siellä odottavat koiramiehet kymmenine koirineen. Miehet lähtevät solan rinteille, toiset vastakkaiselle puolelle. Alhaalla piikkipensaitten suojassa villisijat majailevat rauhassaan.

Koiralauma päästetään irti. Hurtat syöksyvät pensaikkoon. Villisiat hyökkäilevät sinne tänne ja kiljunta on kova, samoin koirien ulvonta ja toki myös valitus, kun karju on saanut hampailleen vastinetta.

Viimein villisiat ryntäävät ylöspäin kauhun vallassa koirien ajamana. Raivoisa tulitus alkaa. Kuolevia sikoja kaatuu jalansijoilleen ja osa vierii takaisin piikkipensaistoon. Tulitus kestää aikansa. parikymmentä sikaa makaa näkyvissä ja loput jossain rotkon pohjalla.

Väki palaa maastureilleen. Helpoimmin viettävät siat viedään välittömästi metsästysmajoille ja osa myöhemmin. Osa jätetään mätänemään rotkoon, eihän niitä sieltä mitenkään edes pois saa.

Koiramiehet kutsuvat koiriaan kokoon . Iso osa jää puuttumaan. Karjut ovat saaneet hampaansa kohdalleen jne…

Ja kaikilla oli niin hauskaa…

Näin sen muistan ja koin.

Masa P, metsästyksestä luopunut

Mulla on kylla aivan toisenlaiset kokemukset espanjalaisesta metsastyskulttuurista. Metsastyskokemukseni espanjasta ovat olleet hyvin ja nimenomaan riistaa kunnioittaen jarjestettyja.

Oletkos kaynyt Hailuodossa sorsastuksen avauksessa…sielta loydat oikean sissiporukan. Sopisi aika hyvin tuohon villisian metsastysjuttuun.