Mas Movíl oikaisu ja lopputulema

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Onko kokemuksia Más Movilista Mas Movíl oikaisu ja lopputulema

LINKKI

Taspani M
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Kolmen kuukauden Mas Movíl liikkuvan laajakaistan käyttö on tältä erää yhtä päivää vaille päättynyt ja laskeutuminen lumiseen Tukholmaan odottaa huomisen ja ylihuomisen vaihteessa.
Tähän lopuksi loppuhavainnot sen toimivuudesta ja aluksi oikaisu. Tuolla edellä kirjoitin näin:

Taspani kirjoitti:

Más Movilin laskutukseen liittyy vielä yksi tosi hankala tekijä, joka selvisi minulle vasta tänään. Kun lasku menee Visalta suoraan ja se nappasee 1GB:n rajan ylityksestä 20€ lisää on syytä pitää huoli, ettei kuun loppu ole lähimaillakaan. Jos vaikka pari päivää ennen kuun loppua tuo raha lankeaa maksuun ei siitä mitään hyyvitetä seuraavalle kuulle, vaan koko ylijäämä kolahtaa Másin tulolaskelman loppuviivalle! Sillä lailla.quote]

Teksti syntyi kahden tarkistuksen jälkeen ja on silti potaskaa. Pahoittelen. Lisämaksun ylijäämä siirtyy toki seuraavalle kuukaudelle. Mas lähettää Mobil Partnerin kautta viestin (joka pärähtää kuin puhelin kun viesti tulee, mutta jos ei ole paikalla silloin se on haettava Mobil Partenin postilaatikosta), jossa varoitetaan, että tilillä on enää 5€ ja ellet toisin ilmoita tliltä menee taas 20€, jotta käyttö voi jatkua. Parin päivän päästä tulee uusi viesti, että tililtä on otettu se 20€ ja että saldo on nyt 28,03€ (ainakin täällä Gran Kanarialla missä IVA on pienempi kuin mantereella). Kerran taisi olla 24 ja jotain, mutta olin siinä varoituksen ja tilioton välissä käyttänyt nettiä ahkerasti. Eli jotain siinä hyvitetään 3€:n verran, ilmeisesti GK:n huokeampi IVA (tai mikä se nyt on nimeltään).

Tuohon viestiin ei siis pidä reagoida jos haluaa käyttöä jatkaa. Jos reagoi – käyttö katkeaa! Ja uudelleen käynnistys vie aikaa ja hermoja!

Saldon tarkistamiseen opin vielä tämän konstin: otetaan Mas Movilin laajakaistan sim-kortti modeemista pois ja laitetaan kännykkään. Naputellaan tekstiviestiin numerokoodi *113# (sama jolla tarkistetaan myös Mas Movílin puhelimen sim-kortin saldo), ja saldo tulee bumerangina heti näytölle. Se jaetaan 0,03:lla ja saadaan käytettävissä oleva bittimäärä. Tai jos maksaa prepaid kortilla jakoluku=MB:n hinta on 0,05€.

Systeemi on yksinkertainen jos Mas vain osaisi/viitsisi sen asiakkailleen kommunikoida.

Kun haluaa käytön lopettaa – ja automaattiset otot Visalta – on soitettava Masin asiakasplaveluun ja ilmoitettava tilin lopettamisesta. Muuten sieltä raksuttaa euro kuussa mahdolliseen seuraavan käyttökertaan. En tiedä mitä olennaista iloa siitä olisi, kun mahdollisella seuraavalla kerralla voi avata uuden Mas tilin, ja aloittaa 15€:n alennushinnalla 20€:n kuukausimaksun sijaan. Tämä neuvoksi muille satunnaiskäyttäjille, vakiokäyttäjät on sitten asia erikseen.

Hyvää kevään tuloa kaikille!