Markkinamietelmiä

LINKKI

ddude
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.06.2010
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 14
jpmadrid kirjoitti:

Hola,

Tilastojen mukaan mistään elpymisestä ei voida puhua. Hallitus päätti poistaa isompituloisten (yli 24.000 euros vuodessa) verovähennysoikeuden asunnoista, hallituksen tarkoitus oli näin yrittää elvyttää asuntokauppaa vuonna 2010, vähennysoikeus päättyy vuoden lopussa. Viimeisen vuosineljänneksen tulos on että asuntoja on myyty koko Espanjassa 26,3% vähemmän kuin vastaavana aikana 2009, mikä ei myöskään ollut mikään hyvä vertailukohta. Monilla turistialueilla lasku on ollut dramaattista, Baleaareilla jopa 46% laskua jo valmiiksi huonoon 2009 kolmanteen vuosineljännekseen. Andaluciassa lasku oli 24,5%, mutta esim.viimeisen kuukauden lasku Andaluciassa oli 44,2%. Ulkomaalaiset ostivat kolmannella vuosineljänneksellä 32,3% vähemmän asuntoja kuin 2009. Los nùmeros hablan, eli numerot kertovat…
Eli hyvätuloiset Espanjalaiset eivät osta asuntoa koska uskovat että hintojen tuleva lasku kompensoi tuhansien eurojen verohyödyn.

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/12/13/baleares/1292233336.html

Saludos

Janne Madridista

Janne kiitos loistavasta infopaketista!

Itse seuraan tätä threadia aktiivisesti vaikka en ole aiemmin tänne kirjoitellutkaan, eli lumenluojalle terkkuja kyllä kiinostusta löytyy…

Mitä tulee tuohon tulevaisuuteen niin eikös se mene siten että jos Espanjan valtio joutuu ottamaan lainaa kalliimmalla niin se myös näkyy asuntomarkkinoilla?
Siis jos luottoluokittajat moody´s,standard & poors,yms. luokittaa Espanjan valtion alempaan luokkaan myös asuntolainojen korot nousevat???

Jotkut paremmin asioista perillä olevat vastatkoon, itse olen ymmärtänyt että noin se menee.
Ja luulempa ettei Espanja pysy nykyisessä luokassaan koska Portugali tarvinnee apua ja Espanjalla on paljon sijoituksia siellä.