Märkä tekee hyvää …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Moi Suoris, olen tässä mielenkiinnolla seuraillut sun haaveilujasi ja aikeita. Vanhana Las Palmasin vieralijana osaan sanoa, että on se tuossa ajassa muuttunut ja todella paljon. Vanhaakin on, mutta siistimpää ja palveluja paljon enemmän.

Mitä kosteuteen tulee, niin sitähän surraan monasti ihan turhaan. Suomalaiset on homepeloteltu ja säikytelty vaikka millä. Vaan niin kuin Orkissa on moneen kertaan sanottu eri jutuissa, tuuletuksella selviää, kosteus tekee kaiken lisäksi hyvää iholle (onkohan tuota sentään kukaan vielä hoksannut sanoa, mutta mulla on kokemusta) ja Stadissakin on osan vuodesta ihan märkää.

Itse muutin Espanjan mantereelle aikanaan ihan työasioiden sujuvuuden vuoksi. Silloin oli jo riittävästi kummallista se, että joku sanoo jatkavansa duuneja entiseen tapaan sähköisten yhteyksien avulla (ja käyttäen kuriiripostia, sillä kymmenen vuotta sitten ei vielä isoja tiedostoja pystynyt siirtämään sähköisesti ja jotkut uunot halusivat edelleen paperilla kaiken). Muutoin olisin saattanut kadota jopa Kreikan saaristoon. Kanarialla on monin tavoin erilaista kuin mantereella – suositan myös lämpöisistä syistä.

Suurin osa suomalaisista asuu Aurinkorannikolla kuin missä tahansa lähiössä tai saaressa. Ovat kuin narun päähän kytkettyinä eikä köyttä riitä sen pidemmälle kuin lähimpiin kohteisiin – kulman taakse. Vuorten takana kun kuitenkin avautuisi toisenlainen uusi maailma. Mutta ei, korkeintaan moottoriteitä pitkin sitten takaisin Suomeen ja taas syksyllä takaisin – ja on silleen nähty samat tiet ties kuinka monenteen kertaan. Ohimennen ja kiirettä pitäen.

Onhan se hienoa, että on mahdollista matkustella, mutta jos ei mennä, niin mitä hyötyä siitä maantieverkostosta sitten on. Eli sitä tässä sanon, että Kanariallakin voit juuttua paikallesi tai sitten kierrellä – junamatkat tosin jäävät vähäisiksi, mutta laivalla ja lentokoneella pääsee pois jos ei tykkää.

Mua välillä herrr…mostuttaa, kun suomalainen jengi höösää kosteuksista ja kyykkii sitten kotosuomessa peläten, että se olisi niin kuin niin vaarallista tai hankalaa, että sen vuoksi eivät muka sitten …

Tärkeintä on lähteminen. Ja nyt jään odottamaan Suoriksen raportteja Kanarian saarilta. Että eikun menoksi ja sinne!