Maitoa kitaan ja ÄKKIÄ!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Maito ja luomuliha espanjassa? Maitoa kitaan ja ÄKKIÄ!

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Tämä tästä enää puuttui, suuri maitokeskustelu, keskelle kamalinta odotteluvaihetta!
-Ja varmasti menee asian vierestä alkuperäiseen aiheeseen, järjenkahleet katkesivat kun ryhdyin ajattelemaan asturialaista maitoa!

la kirjoitti:

Mikään espanjan maito ei aiheuta minulle vatsavaivoja. Suomessa sen sijaan vatsanpohjaa alkaa kivistää heti, kun nauttii laktoosipitoisia ruokia ja juomia. (Hyla-maito maistuu karmealle!) Olisiko syy niin usean suomalaisen vatsavaivoihin lehmien ravitsemuksessa eikä maidon käsittelyprosessissa?

Minä olen ilmeisesti alkanut saamaan vatsakipuja suomalaisesta maidosta, en tosin sellaisia laktoosivaivaan viittavia vaan samanlaisia kuin vilja-allergiasta johtuvat.
Joten olen edelleen vahvasti uskossa, Kemiran aiheuttavan MINUN vatsani kipeytymisen suomalaista ruokaa syödessäni.
-Asiaan korjasi kun siirryin ostamaan Lidlin UHT-maitoa tai Arlan Ruotsista tuotua maitoa.

Mutta jotain vikaa vatsassani on koska se tulee kipeäksi suomalaisen ”luonnon” kanssa tekemisissä olleiden tuotteiden kanssa, en sano että suomalaisessa ruuassa, miljoonat suomalaiset koska eivät voi olla väärässä, kun nauttivat suomalaista ruuasta.
Toisaalta…henkeä ahdistaa ja aivastuttaa tämä suomalainen luontokin…

santiago kirjoitti:

Taitaa parasta luomua olla esim.argentiinalainen naudanliha.Eläimet vetää pampalla vapaana ja syö luomuruohoa suoraan maasta.Tätähän ei ei tahdo suomesta saada kauppa/maatalouspoliittisista syistä.Suomalaiset naudat on 0,5:n metrin ketjulla kiinni navetan seinässä ja syövät jotain luujauhoa.Tässä lienee jotain selitystä myös maidon laatuun.
Espanjassa on maidontuotanto tietenkin myös teollista toimintaa,mutta esim.asturialaisilla tuotemerkeillä myydään ulkona laiduntavien eläinten maitoa.Oli luomua tai ei ,suomessa ei koskaan päästä maidon laadussa samalle tasolle.

Parasta ”luomua”on todellakin argentiinan liha, sen kyllä maistaa.
Ja tästä pääsin lempiaiheeseeni Asturiassa tuotettuun maitoon.
Vaikka se olisi käsitelty millä tavoin, maistuu siinä vehreät Asturian laaksot, jolla sarvipäät edelleen laiduntavat, ilman stressaavaa kytkyä joka kuulemma takaa ”turvallisen elämän” lehmälle.

No onhan minulla tässä ”oma lehmä” ojassa…

Masa kirjoitti:

En tiedä, mistä johtuu, että MIKÄÄN espanjalainen maito ei pistä mahaa (minulla) sekaisin. Nämä suomalaiset oitis. Ja painettakin kertyy! Laktoosi-int. ei ole kokeitten mukaan.

Ja sitten lihat, esim kanan rintaleikkeet. Mercadonan hinta keskimäärin n. 5€ kilo. Kauniin väristä, hyvää ja ilman keltaista suolalientä, jota sanotaan Suomessa marinaadiksi! Voi hitto, yäk! Siitä pirun liemestä suostuvat Suomessa vielä maksamaankin jotakuinkin 8 €kee por kilo!

Jälleen suomalainen joka ei siedä suomalaista maitoa, perustetaanko pian seura?

Ja muuten vesi herahtaa kielelle kun jo aatoksissain paistelen Mercadonasta (Consumista, Carresta) ostettuja lihoja perheelleni ravinnoksi, edulliseen hintaan.

Mietelmä:
Asuttuani n. 40+ vuotta Espanjassa olisin varmasti allergisoitunut siellä olevalle luonnolle sekä kaikille ruuille joita siellä kasvatetaan!

PSAH!

Espanjalaisiin maitotuotteisiin voi tutustua kätevästi maitofirmojen nettisivuilla:

http://www.capsa.es/productos.cfm

http://www.lechepascual.es/

http://www.puleva.es/pf/index.html

Luomun ja Espanjan suhteesta löytyy jotain täältä:

http://www.ruokatieto.fi/finfood/luomu.nsf/943b7a8749ee71afc225708b002b85b1/ffe0e2e5183251ddc22572090021745a?OpenDocument