Maintsemani BKT luvut ovat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Maintsemani BKT luvut ovat Brysselistä, EU:n komissiosta peräisin, julkaistu Espanjan talouslehdistössä syyskuun puolivälissä:


http://www.expansion.com/2009/09/14/economia-politica/1252919920.html

En tiedä, mitä tarkoitat sillä että valtio maksaisi työttömien lainat? En ole nähnyt yhtään sellaisia operaatioita näillä markkinoilla. Ainoastaan sellaisia, joissa työttömyyden vuoksi pidennetään laina-aikaa tai otetaan ”lyhennyslomaa” ja maksetaan pelkkää korkoa. Toimenpiteitä, joita tietääkseni Suomessakin lama-aikana käytetään?

Valtion osuus tähän asiaan on ollut se, että kyseiset muutokset on vapautettu notaarin kuluista, mikäli AINOA asia, jota escriturassa muutetaan, on laina-aika. Mikäli puhutaan minkäänlaisesta lisärahoituksesta tai muusta ehtojen muutoksesta, notaarinkulut ja leimaverot maksetaan tavalliseen tapaan eikä valtio siten työttömille mitään maksa. Muutaman satasen notaarinpalkkiosta luopuminen on jokseenkin eri asia kuin se, että valtio maksaisi lainan. Jos näin olisi niin taitaisinpa heittäytyä tyóttömäksi saman tien. 🙂

Ylempänä olevassa viestissäni mainittu CCM, Caja Castilla La Mancha on se säästöpankki, joka on ollut keskuspankin huostassa huhtikuusta láhtien. Kun puhutaan pankin kaatumisesta täytyy pitää mielessä, että tallettajat eivät ole menettäneet rahojaan, pankkia ei ole suljettu eikä sen omaisuutta realisoitu vaan se jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan. Vaikka CCM:aa tällä hetkellä johtaa keskuspankki, lähitulevaisuudessa se todennäköisesti fuusioidaan johonkin toiseen pankkiin, käyttáen samalla osaa niistä varausrahoista, joita kaikki pankit ovat maksaneet (siis pankit, ei valtio).

Enää en viitsi vakuutella enemmin Espanjan pankkien tilasta, tyydyn vain toteamaan, vielä kerran, että pankeissa ei tällä hetkellä eletä paniikin ja maailmanlopun tunnelmissa, vaikka kovasti töitä luottotappioiden torjumisen eteen tehdäänkin.

Joka tapauksessa alun perin Masa P:n kysymys minulle oli siitä, löytyykö pankeista halpoja asuntoja ja voiko niistä tehdä tarjouksia. Tiivistän siis tähän: niitä voi etsiä kunkin pankin nettisivuilta ja noista muista linkeistä ja päätellä sitten itse. NIIN huonosti ei mene, että konttorissa asuntokauppaa tehtäisiin. Itse kukin ajatelkoon muuten pankkimarkkinoista ja taloudesta mitä parhaakseen näkee.

Janne: luen linkkisi ”jälkijunassa” ja kävin vasta katsomassa tuon ”kaikkein tárkeimmän pointin” videon -kiitokset makeista nauruista! Viva! 😉