Mainion hyvä asuntokeskustelu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä rmkven48
rmkven48 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.07.2009
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 54

Onpa tosi hyvä asunto- ja asumiskeskustelu ja pitkäkin vielä. Orkkia ei voita tässä tiedonjaossa mikään. Osoittaa hyvin sen kuinka erilaiset mielipiteet tuottavat parhaiten tietoa niin markkinoista kuin asumisesta yleensäkin. Me ihmiset kun emme yleensä koskaan halua asumisesta täsmälleen samoja asioita kuin naapuri.

Itse asun halvalla vuokralla ja jos tilanne ei muutu radikaalisti, niin en ryhdy hommaamaan asuntoa omistukseen. Hinnat on pankkien käsissä ja vuosia kursseja seuranneenakaan en pysty sanomaan mihin päin asuntojen hinnat liikahtaa. Muuttujia on liian paljon vielä. Pankkien taseet on Zapateron suojeluksessa ja miksipä ne taseitaan rupeaisivat syömään kun odottamalla se lama on ennenkin lusittu.

Ymmärrän kyllä niitäkin jotka juoksevat alimpien hintojen ja pikavoittojen perässä, kun oma viehätyksensä on siinäkin ja en pidä sitä ahneutena vaan järkevänä hetken hyväksikäyttämisenä.
Ei kai edullisesti ostamisessa pitäisi mitään pahaa olla?

Käsitykseni omistamisesta on sellainen, että kun on asunto Suomessa – olkoonpa kenen nimissä hyvänsä – niin miksi täytyisi Espanjasta asunto ostaa? Eihän asunnon omistaminen täällä ole itsetarkoitus. Minusta on yhdenlaista vapautta sekin, että voi koska tahan lentää Suomeen omiin kuvioihin kun siltä tuntuu.
No, en tyrkytä neuvoja kenellekään keskustelijalle tietysti kun itse se on itselleen paras muoto löydettävä ja toivon, että jokainen löytäisi itselleen sopivimman balanssin tähän yhteiseen Suomi-Espanja-asumiseen.