Madridista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Netta
Netta Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.01.2007
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 79

Tosi hyvä varoitus tuo laukku, m1r4! Lisäksi se, mitä minä varoisin, on taksit ja autot. Ne nimittäin tuli Madridissa suoraan päälleni (ainakin melkein) vaikka katu oli tyhjä ja ruuhkasta ei tietoakaan. Ehdin juuri ja juuri vetämään jalkani pyörän alta pois! Joten, suosittelen, lujaa kannattaa kipittää autojen edestä pois..
Mä tykkäsin hurjasti Madridista ja nyt, kun menet (olihan se toukokuussa?), niin ei ole kuumakaan, joten ihanaa kuljeskella kaupungilla ja katsella nähtävyyksiä!
Itse asuin siellä muutaman kuukauden, kun mies oli töissä siellä ja minä tietysti turistina. 🙂
Retiro-pisto oli ihan hieno paikka käydä kävelyllä. Samalla suunnalla oli Jardin Botanico, jos kasvit kiinnostaa. Lähellä myös Atochan rautatieasema. Retiro-puiston yhdellä reunalla on Puerta de Alcala, hieno, jonka läheltä kannattaa ainakin vähintään kävellä (itse olen hirmu kävelijä ja isoissa kaupungeissa tepastelen jalkani poikki) 🙂 ja otta kuva muistoksi. Alcalan näkee usein tv:ssäkin ja kun kerrotaan Madridista.
Keskustassa on upea, punainen, idyllinen, Plaza Mayor, josta voi lähteä tekemään uusia, mutta silti siis vanhoja, löytöjä eri suuntiin lähteviä katuja pitkin. Mielestäni sieltä lähtevät kadut on tosi sööttejä, tuntuu kuin kulkisi jossakin keskiajalla. Kunkun palatsi on lähellä pl. Mayoria. Kun kiertelee kunkun palatsin läheisyydessä vähän ristiin rastiin, niin sieltäkin löytyy idyllisiä plazoja, paljon kuvattavaa. Itselläni siitä kuvia muistona ja kuvien katsojat on ihailleet niitä!
Katsasta myös katu nimeltä Gran Via: sitä pitkin voi tepastella mm. Plaza de Espanalle, joka kuitenkaan ei ollut mielestäni sen ihmeellisempi. Tosin kuvan arvoinen kylläkin. Gran Via edustaa mielestäni tyypillistä Madridia.
Keskustassa on myös aina keskeinen Puerta del Sol, josta lähtevillä kaduilla on hyviä shoppailu-kauppoja. Muistaakseni erityisesti kadut, jotka menevät Pl. Mayorin ja kunkun linnan suunnalle. Läheisyydessä on Corte Inglesit myös, joten se kertoo, että shoppailu keskiössä ollaan. Taidemuseoita on useita. Jos eläimet kiinnostaa, niin eläintarha oli kylläkin hieno. Suosittelen!
Itse kävin lähikylistä Segoviassa, joka oli mielestäni upea. Jos pitäisi välita Segovian ja Avilan väliltä, niin valitsisin Segovian päiväretkeä varten! Mutta jos lyhyen reissun teet Madridiin, niin ei siinä ajassa välttämättä ehdi kauas, eikä kannatakaan lähteä. Toinen etäinen paikka on El Escorial, jossa en kuitenkaan ole känyt harmikseni.
Mitähän muuta tulisi mieleen, mietitään…hmmm..