MADRID. Mellakkapoliisit ovat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Yleislakko 14.11.2012? MADRID. Mellakkapoliisit ovat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kojo
kojo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1441

MADRID. Mellakkapoliisit ovat ottaneet yhteen mielenosoittajien kanssa Madridissa parlamenttitalon edustalla ja Madridin pörssillä.

Espanjassa keskiviikkoisen yleislakon päättänyt mielenosoitusmarssi oli jo ohi yhteenoton aikaan.

Helsingin SanomT:
”Poliisi alkoi pamputtaa mielenosoittajia sen jälkeen, kun pieni mellakoitsijoiden ryhmä oli ilmeisesti alkanut heitellä poliisia pulloilla ja kivenmurikoilla ja sytyttänyt roskalaatikoita tuleen, kertoo El País -lehti.

Barcelonassa mielenosoitus yltyi myös rähinäksi. Mellakkapoliisi tulitti lehtitietojen mukaan pakenevia hulinoitsijoita kumiluodeilla. Barcelonassa ilmestyvän La Vanguardia -lehden mukaan mellakoitsijat polttivat kaksi poliisiautoa keskustan Vía Laietana -kadulla.

Mellakat jatkuivat myöhään illalla, ja Katalonian aluehallitus kehotti välttämään liikkumista keskustan Plaza Catalunya- ja Plaza Urquinaona -aukioiden ja Vía Laietanan lähettyvillä.

Vain hieman aiemmin sadat tuhannet espanjalaiset marssivat illalla mielenosoituksissa Espanjan hallituksen talouskuripolitiikkaa ja julkisten palvelujen yksityistämistä vastaan eri puolilla Espanjaa.”

vARMAAN lUMENLUOJAKIN ON JO SEURANNUT ERI MAIDEN TIEDOTUSVÄLINEITÄ HUOMATAKSEEN, ETTÄ JOTAKIN ON TAPAHTUNUT JA ON TApAHTUMASSA, JOS MENEE ”KANSAN” PARIIN.