Mac

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Rookeri
Rookeri Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 213
freesoul65 kirjoitti:

Linuxiin edelleen rajoitetusti softaa kontra Windows.

Ja Linux softia käännetään Windowsille

Jos ei ole aikaa tai intoa harrastaa tietotekniikkaa, niin en kyllä voi suositella Linuxia työpöydälle kenellekään, jolle Windows on tuttu. Eikä sekään pidä paikkaansa, että Windows maksaisi >100 euroa. Tuo on irrallisen Windows lisenssin hinta. Useimmille Winukka lisenssi tulee OEM-versiona koneen mukana ja hinta on silloin korkeintaan kynppejä. Usein mukana tulee myös edullinen tarjous Officesta. (joka on kuitenkin se toimisto-ohjelmien kingi ja sanon tämän Libre-officen käyttäjänä,,,)

Silloin kun itse kasaat koneen on ostettava lisenssi, sen tosin saa OEM-versiona mutta siitä huolimatta hinta on yli sata euroa.

Yritäppäs ostaa uutta tietokonetta ilman Wintoosaa, kyllä niitä löytyy mutta vaikeata se on.

Useimmille – joille oma aika on kortilla – tahi muuten tärkeää priorisoida muuten kuin tietotekniikkaan puuhastellen, Linux ei ole sopiva ratkaisu.

Tästä olen samaa mieltä.

Varmaan aika pian rupeaa tulemaan Googlelta tms simppeleitä koneita, joissa ei ole kuin nopea nettiyhteys (välitön bootup) ja grafiikaprosessori. Hommat siirtynevät nimittäin ns pilveen, joka riittää tyydyttämään useimpien normikäyttäjien tarpeet. Winukka ja Linukka jäävät tehokäyttäjien ja friikkien kuriositeeteiksi.

Missä ne mahtoikaan olla Androidin sukujuuret.

Itse en ole vielä lämmennyt – mutta kirjoitan tätä tosin Ipad3:lta, joka on lyömätön tuote. Läppärinä edelleen pääasiassa W7 kone, satunnaisesti Linuxin Debian tai Ubuntu distrot.

Ja minä en toistaiseksi ole vielä keksinyt mihin voisin käyttää tablettia 😉