Maaseutu vs kaupunki

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot asumisen hinta? Maaseutu vs kaupunki

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Kannattaa rationaalisena ihmisenä myös muistaa se että mitä halvemmaksi vuokrat menee, niin yleensä sitä kauempana asunto on palveluista kuten supermarketit, liikenneyhteydet, jne, jne.

Nyt kannattaakin ottaa huomioon mihin sinä haluat asettua, pikku kylään jossa on varmasti hyvinkin kaunista ja sympaattisen paikallista mutta kaupat, paitsi leipä ja maitokauppa tietenkin, ja supermarketit yleensä kaukana ja jonne sinun tulee liikkua välttämättä omalla autolla. Täältä voi tämän päivän espanjassa saada jotain asuttavan tapaista noin 400 €uroon kuussa. Vai haluatko asua kaupungissa jossa voi mennä kävellen tai julkisilla supermarketteihin, elokuviin, kirjastoon, virastoihin, vaatekauppoihin, juna asemalle, illanviettoon …

Kuten sanottu, pikkukylissä jossa vuokrat ovat luokkaa 400€ kk, on oma charminsa, sieltä löytää vieläkin sitä espanjaa missä aika on pysähtynyt, missä kahviloissa käy puheensorina ja missä kahvi otetaan carajillon kanssa, missä tehdään pyhiinvaellusmatka paikallisen neitsyen luokse vuosittain, missä vanhat ukot ja akat istuvat talojensa edustalla tuolissa tervehtien muukalaista heidän ohi kulkiessaan, missä elokuvat näytetään yhä vieläkin ulkoilmateatterissa kesäisin … Tässä on oma postikortticharminsa, kukapa sitä kieltämään.

Jos taas haluat elää nykypäivää, omaan rytmiisi olematta auton orja, elämällä paikallisten kanssa sykkivää urbaanielämää, tutustumalla urbaanikulttuuriin, olemalla ihmisten keskellä, niin ehkäpä kaupunki on se oikea vaihtoehto. Kaupungissa vaan yleensä joutuu maksamaan kaikesta tästä lystistä eritoten vuokran hinnassa huomattavasti enemmän. Toisaalta, kaupungin mukavuus saattaa kääntyä itseään vastaan tietynlaisena stressinä, kaikessa on aikataulunsa, näkemistä olisi niin ja niin paljon, juhlat täällä, konsertti tuolla, jne, jne.

Valinta on nähdäkseni kahden eri maailmankatsomuksen välinen.

Jokaisella valintansa.