maallikkojen kannattaa pitää näissä asioissa ehkä pää kiinni?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
MiMadrid kirjoitti:

Hui kauheeta. Tässä tapauksessa joku supervalta siis saa ajokortin detaljit haltuunsa. Kun jotain tiedustelutahoa oikeasti kiinnostaa joku henkilö niin ei ne nyt mene TraFin Espanjan-linkkiä kuuntelemaan saadakseen ajokortti-/sakkotaustaa tietoonsa…niillä on hienommat systeemit käytössä. Suomen sisäinen liikenne ei ole aina niin ”sisäistä” sekään.

Ihmisen, joka ei ilmiselvästi ymmärrä (sotilaallisesta) tiedustelusta yhtään mitään, kannattaisi pitää päänsä kiinni asioista.

Trafin rekisteri sisältää käytännössä kaikkien suomalaisten (jotka yhteiskunnassa jotakin ovat) kotiosoitteet ynnä muut. Myös valtakunnallisella tasolla turvasuojatut.

Teet elämän suurvallan tiedustelupalvelulle kovin helpoksi esim. eliminoida ja lamauttaa ns. valtakunnan avainhenkilöt esimerkiksi strategisen iskun kynnyksellä.

Tai vaikkapa vain täsmäsuunnata elektroninen tiedustelu tiettyihin osoitteisiin.

Mitään foliohattuilua tässä ei ole. Kannattaa ensin perehtyä niihin (vähäisiin) julkisesti saatavilla oleviin faktoihin kuinka paljon esim. USA (tai ihan yhtä hyvin FSB) syytää fyrkkaa tiedusteluun. Myös elektroniseen tiedusteluun. Ei sitä huvin vuoksi tehdä.

Ja päinvastoin kuin väität, niin KYLLÄ NIITÄ KIINNOSTAA 100 varmasti kuunnella Trafin liikennettä! Oikein vesj-kielellä. Eikä sekään pidä paikkansa, että edes suurvallan tiedustelulle olisi mikään sormiennapsuttelujuttu salakuunnella Suomen sisäistä liikennettä. Ei varsinkaan kaapeleissa liikkuvaa. Suomen maaperä on sentään Suomen maaperää ja siellä touhuiluun puuttuu herkästi suomalainen viranomainen, jolla riittää toimivalta.