Maailman parannuksesta

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Raija kirjoitti:

Ocaso kirjoitti:

Perrito;

Ehkä enemmänkin kuin maailman hyväksi, nämä ihmiset jotka kuljettavat hylättyjä eläimiä nyt vaikka suomeen, tekevät sitä itsensä ja omantuntonsa ja tilanteen luoman pahoinvoinnin korjaamiseksi. Olen siis omalta kohdaltani vakuuttunut että enemmänkin kuin altruistiset päämäärät,asiaa johdattelee egoistiset päämäärät eli oman pahoinvoinnin pienentäminen. Asiaa ei myöskään muuta se että he tekevät sitä ilman taloudellista korvausta. Oman ”henkisen korvauksen” he siitä kuitenkin saavat, ja sitä he ovat myös etsimässäkin. Tässä siis koira, tai mikä muu eläin tahansa, on ollut vain välineenä ihmisen sitä välttämättä itse tiedostamatta.

Jos näin syvälliseksi mennään, niin sitten pitää jo laittaa vasta-argumentteja.

Jos joku voi pahoin, pystyykö hän auttamaan maailmaa. EI. Jos eläinten auttaminen helpottaa hänen oloaan, hän ehkä paremmassa kunnossa toteuttamaan myös laajempia altruistisia päämääriä kuin ”pelkät kulkukoirat”.

Voi hyvät hyssykät tätä keskustelua!! Minusta on itsestäänselvää, että jokainen teko, jolla parannetaan maailmaa – vaikka vain sitten kulkukoirien elämää – on pisara kohti parempaa maailmaa.

Jokaikisellä on omat mittansa ja voimavaransa ja sympatiansa, joiden avulla tehdään joko hyviä tai huonoja tekoja. Parempi tehdä niitä hyviä – ja jos luonnon tasapainoon puuttumisesta aletaan puhumaan, niin siinä ei ole puhdas kenkään: kummipoikani taannoin vannoi olevansa suunnaton luonnonsuojelija, koska söi vain kasviskuntaa. Kysyin häneltä, tietääkö hän, kuinka monta tsiljoonaa kirvaa myrkytetään, että hän saisi jokapäiväisen leipänsä ja pastansa?

Se, mikä minua vähän harmittaa, on että tästä on tehty tällainen trendijuttu, joka taas johtaa siihen etteivät kaikki muodissa mukana olla haluavat kodit välttämättä ole niitä parhaita koirakoteja. Toivotaan kuitenkin parasta. Sekin on ikävää, etteivät tavalliset lentomatkustajat, jotka haluavat kulkea omien koiriensa kanssa ko. reiteillä, tahdo enää saada millään lentolippuja, koska tuo koiramäärä on rajoitettu. Tämä siis ihan käytännön mukavuusjuttu, mutta nekin ovat tärkeitä – ettei tulisi niitä henkilökohtaisia pahoinvointeja, joita taas pitää korjata….

Tuttavani haki joku aika sitten pienen suloisen pojan Afrikasta. Paransiko hän sillä maailmaa vai ehkä vain oman lapsettomuutensa aiheuttamaa henkilökohtaista pahoinvointiaan? Puuttuiko hän luonnon tasapainoon? Ihan varmaan tuota kaikkea, mutta se maailman parantaminen, se pisara, se on niistä kaikkein tärkein ja se joka edistää hyvyyttä.[/quote]

Ihminen joka voi pahoin ei pysty luultavasti auttamaan maailmaa, tätä mieltä itsekin olen. Pahoinvoivan ihmisen luultavasti tulisi hakea apua sitä tarjoavalta kompetentilta instanssilta.

Sanot myös että ”jokainen teko jolla parannetaan maailmaa on pisara kohti parempaa maailmaa”. Tässä sinulla on olettamuksena se, että parantaja tietää parantavansa maailmaa, vaikkei mitään yleisesti hyväksyttyä normia olekaan mikä on maailman parantamisen mittari, tai mitä itse maailman parantaminen on. Itselleni tulee mieleen muutama kansanmurha historiassa, nyt vain esimerkiksi, joissa nämä omasta mielestään hyvinkin nerokkaat subjektit ja instanssit paransivat maailmaa ainakin omasta mielestään, poistamalla tai ainakin yrittämällä poistaa muutaman kansan maan päältä. Tässä he käyttivät mittarina omia ideoitaan ja omia arvojaan maailmasta, ja heille suotuisasta ja mieleisestä maailman järjestyksestä. Näin tapahtui euroopasta aasiaan ja toista puolta maapalloa takaisin. Kautta historian. Ja tapahtuu vieläkin. Kaikella siis mittarinsa täydellisestä maailmasta, vaikka voimmekin kuvitella että erinäiset täydellisen maailman mittarit ovat muita täydellisempiä.

Ja mitä koirien kuljettamiseen espanjasta suomeen tulee ja sitä kautta itsensä parantaminen jotta myöhemmässä vaiheessa voisi toteuttaa vieläkin suurempia suunnitelmia (mahdollisesti eläinten kanssa?) niinkuin annat ymmärtää, niin mitä tähän nyt sanoisi? Jokaisella on tietenkin tapansa tallata maata, ja elää elämänsä. Minä en esimerkiksi kerää postikortteja, vaikka moni niin tekeekin. Jokaiselle omansa, ja onnea matkaan.

Itsekin uskon siihen pisaraan, jolla maailmaa voidaan parantaa, en siis ole kyyninen asian suhteen. Mielestäni on hienoa että ystäväsi on hakenut pojan (adoptoinut ymmärrän?) afrikasta auttaen näin tämän yksilön tulevaisuuden mahdollisuuksia. Tämä on eittämättä hieno ja jalo teko johon kaikilla ei ole välttämättä mahdollisuutta tai rohkeutta.

Mutta miksi vertaat Jane Goodallin apinoiden kanssa työskentelyä ihmislasten adoptointiin ? Vertaatko ihmisiä apoihin, vai ajatteletko mahdollisesti Jane Goodallin toimintaa apinoiden kanssa verrattavaksi ihmisen toisen ihmisen adoptioon ? Eläinten humanisointi ei mielestäni aja kenenkään asiaa, vaan nimenomaan taistelee itse luontoa vastaan, eläimet eivät ole ihmisiä eikä heitä tule ihmisiin verrata, vain näin voimme ymmärtää luontoa, meidän itsemme suhdetta siihen ja mahdollisesti auttaa itseämme sekä luontoa. Itse tiedän kierrättämällä lasin, paperin ja muovin auttavani maailmaa vaikka vain oman pisarani meressä verran.

Mutta, palatkaamme keskustelun alkulähteille, mikä siis on se parempi maailma. Maailma jossa ei ole kärsimystä, surkeutta, kurjuutta, sekä epätasa-arvoa kaikilla kentillä ? Tähän pitäisi ihmisen muuttua syvimmässä itsessään eli muuttaa koko olemuksensa, aivan kuin koko ihmisyyden olemus pyyhittäisiin pois jotta tilalle saataisiin uusi uljaampi neo-ihminen. Ihminen jossa ei olisi tämän hetkisen moraalimaailman mukaisia heikkouksia, ja jossa olisi vain uljautta. Aivan kuin koskematon kristallipikari joka valon siihen langettua antaa itsestään kaikki kristallin suodattamat ominaisuudet valkoiselle tahrattomalle pöytäliinalle jonka päällä lepää tahrattoman perheen tahrattomat kädet ja juuri täydellisesti hoidetut kynnet … itse täydellisyys.

Ihminen on myös kaunis kauheudessaan tai karheudessaan koska ihminen on epätaydellinen, ei ole kahta samanlaista ihmistä, eikä näin tule ollakaan. Siksi ihmiskunta jatkaa mahdollisimman täydellistä kulkuaan elämän miinakentässä mahdollisimman täydellisin varustein. Ja tämä luo mahdollisimman täydellisen maailman.
Olkoon tämä hyvä nyt, tällä hetkellä, ja parempaa maailmaa odotellen.