maailma on paha

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Joku hakuexpertti voi hakea rikostilastot esiin, mutta ihan lehtiä ja telkkaria seuraamalla saa käsityken missä mennään. Varkaat täällä on ollut aina, ihan omasta takaa. Mutta nykyään on tilanne erilainen eu:n avattua rajat itäeuroopan ammattirosvoille.
Ja koska täällä on erittäin paljon asuntoja tyhjillään pitkiä aikoja, on siinä yksi varastamisen paikka .
Ollut aina, yksi syy jo aikoinaan , kun ostettiin ensimmäistä kämppää täältä, että ei ostettu villaa, oli se , että jos villa oli tyhjillään pitemmän aikaa oli se tyhjennetty kaikesta kun asukas tuli seuraavalle lomalleen.
Se on muutama minuutti kun rosvot ovat sisällä, oli rejaksia , turvaovia tai ei. Ja suomalaisen näkökulmasta täysin arvoton tavara , vanhoja vaatteita, lusikoita ja veitsiä, ruokia , kylppärin saippuoita myöten viedään.
Sitten on tämä toinen metodi, tullaan sisään vaikka pervekkeen kautta ja asukkaiden nukkuessa , viedään nopea ja helppo saalis. Lompakot, korut , läppärit , auton avaimet ja jos auto ei ole tallissa lukkojen takana, autokin.
Ja onhan näitä tapoja.
Oikeilta tunnetuilta rahamiehiltä viedään väkivallalla saadun koodin avulla kassakaapista rahat.
Juuri eilen oli otsikoissa Castellonissa tällainen kuolemaan päättynyt tapaus.
Toinen hyöty vartiointifirmasta on se , että jos matkoilla ollessa tapahtuu jotain , ainakin meillä Alarma huolehtii asiat kuntoon.

Ja sitten se pakollinen ,kyllä Espanja on paska maa, ei Suomessa vaan tällaista tapahdu.
Mutta ihan sillä vähällä tiedolla mitä Suomesta saa Iltalehden ja Iltasanomien ilmaisten nettiversioiden perusteella, on siellä joka päivä jotain asuntomurtoihin liittyvää otsikoissa.
Ei sielläkään enää riitä luuta oven pönkäksi kun ei ole kotona.

Se kaukosäädin toimii tietysti vain omalla pihalla/tontilla. Kantomatka lienee muutamia kymmeniä metrejä.