Maadoituksista myös

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki bhajee tai devspain, apua!!! Maadoituksista myös

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
devspain kirjoitti:

Rookeri kirjoitti:

En tiedä millaiset sähköasennukset Espanjassa on, tarkoitan yleisellä tasolla, onko siellä esim. maadoitettuja pistorasiota vai onko ne tehty nollaamalla jolloin siitäkin saattaa koitua ongelmia.

>
Joo, Espanjan sähköt on miten sattuu. Tuo maan nollaaminen on yksi pahimista ja siinä voi lähteä joltain henki kun kunnolla sählätään. Joku valitteli kerran minulle, että suihkussa käydessä vesi ”pistelee” kummasti… 😉 HUH!
[/quote]

Rustiikein maadoitus, jonka olen hispaniassa nähnyt oli sellainen, jossa keittiöön oli asennettu maadoitettu pistorasia ja maadoitus oli hoidettu siten, että rasian maadoitusruuvin alta oli vedetty (asiallisen näköisesti kylläkin:) lakattu kuparilanka suoraan tiskipäydän alle kupariseen vesijohtoon rengastetun letkunkiristimen alle. Siistii.

Tuosta nollaamisesta puheen ollen, eikö periaatteessa, ja käytännössäkin, ole suht koht yhdentekevää, liitetäänkö maadoitus nollaan jo pistorasiassa tai vasta sitten keskuskaapin nollakiskoon? Nollaanhan se joka tapauksessa lopulta kytketään. Vai onko vaikutusta juuri noihin informaatioteknologian vermeisiin? Turvallisuushan tietysti on aina numero uuno, ja kakkosena toki asennusmääräykset.