Maadoitukset

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Rookeri kirjoitti:

En tiedä millaiset sähköasennukset Espanjassa on, tarkoitan yleisellä tasolla, onko siellä esim. maadoitettuja pistorasiota vai onko ne tehty nollaamalla jolloin siitäkin saattaa koitua ongelmia.

Joo, Espanjan sähköt on miten sattuu. Tuo maan nollaaminen on yksi pahimista ja siinä voi lähteä joltain henki kun kunnolla sählätään. Joku valitteli kerran minulle, että suihkussa käydessä vesi ”pistelee” kummasti… 😉 HUH!

Se, että laitat esimerkiksi PC:n maadoitetun pistokkeen maadoittamattomaan rasiaan aiheuttaa sen mielenkiintoisen ilmiön, että koneen runkoon generoituu ~110V toisiojännitettä. Tämän on varmasti moni huomannut, kun kosket laitteen kyljessä tai takana olevaa ruuvia, joka sattuu menemään laitteen ”maahan”, niin saat sormille kivasti. No, toisiojännite ei sinällään ole (kovin) vaarallista, mutta epämiellyttävältä se sätky tuntuu.

Siispä maadoitetuksi tarkoitetut laitteet maadoitettuun rasiaan, please! Ja uusissa asennuksissahan maadoittamattomat rasiat onkin EU:ssa kokonaan kielletty!